JOHN THYS Afp
REAKCIJE NAKON ‘LJEPOTICE‘

Slavni Ševčenko razočaran, Nizozemci hvale karakter: ‘Pobjednički gol plod je naše pogreške‘

U "ljepotici" dosadašnjeg dijela Eura Nizozemska je u Amsterdamu pobijedila Ukrajinu sa 3-2
Piše: HinaObjavljeno: 14. lipanj 2021. 07:23

"Ova pobjeda pokazuje nizozemski karakter", kazao je napadač Wout Weghorst, jedan od strijelaca u pobjedi "Oranja" 3-2 protiv Ukrajine u susretu 1. kola EP-a.

To im je prva pobjeda na europskim prvenstvima nakon 2008.

Bila je to fantastična utakmica u kojoj su Nizozemci vodili sa 2-0, Ukrajina je u završnici susreta uspjela izjednačiti, da bi domaćin pet minuta prije kraja ipak uspio izboriti pobjedu.

Strijelci za "Oranje" bili su Georginio Wijnaldum (52), Wout Weghorst (59) i Denzel Dumfries (85), dok su za Ukrajinu zabili Andrij Jarmolenko (75) i Roman Jeremčuk (79).

"Pobjeda na našem stadionu u Amsterdamu je sjajna. Većinu susreta bili smo bolji, nakon vodstva od 2-0 još smo imali kompletnu kontrolu, a onda se u pet minuta sve okrenulo. Skoro smo im dali utakmicu. Srećom uspjeli smo preokrenuti situaciju. To pokazuje naš mentalitet, igrali smo do kraja na pobjedu i potpuno zasluženo smo slavili," poručio je nizozemski napadač.

Ukrajinski izbornik Andrij Ševčenko je istaknuo kako je razočaran porazom ali i dodao kako mu se svidjela reakcija njegove momčadi.

"Bila je to vrlo brza i zanimljiva utakmica s mnoštvom prilika za obje momčadi. Jako mi se svidjela reakcija momčadi kada smo gubili 0-2. Nismo se predali, adaptirali smo se, stvorili smo šanse. Pronašli smo energiju za promjenu i napad. Promijenili smo formaciju i uravnotežili je. Nažalost, nakon poraza smo razočarani, jer kada smo imali dobre izglede za remi napravili smo pogrešku. Posljednji pogodak Nizozemaca je plod naše pogreške, trebali smo drugačije reagirati. Ali moji su igrači pokazali karakter, uložili su svu svoju energiju," poručio je slavni Ukrajinac.

Linker
18. travanj 2024 11:19