TOM DUBRAVEC Cropix
TRANSFERI NA POMOLU

Slijede goleme promjene, Gvardiola želi svaki ozbiljniji klub, a i drugi bi Vatreni mogli promijeniti adresu

Dominik Livaković potražio bi novi izazov u inozemstvu ako bi se radilo o klubu koji ga zadovoljava
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. siječanj 2023. 14:23

Dejan Lovren vraća se u Lyon, a nakon bronce na Svjetskom prvenstvu još pojedini Vatreni mogli bi ove zime promijeniti klub. Ne očekujemo puno transfera, ali na nekima se radi...

Joško Gvardiol je u svakoj ozbiljnijoj anketi bio odabran u najbolju jedanaestoricu Svjetskog prvenstva, njegova cijena na tržištu, kao i nekih drugih mladih igrača poput Enza Fernandeza i Judea Bellinghama odletjela je u nebo i samo je pitanje kad će potpisati za jedan od vodećih svjetskih klubova. Ipak, prema njegovim riječima vjerojatno je da će do kraja tekuće sezone i dalje igrati za RB Leipzig. No, koliko se priča oko njega vrti, zanimljiv će biti siječanj.

image

Joško Gvardiol

PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia

Dominik Livaković potražio bi novi izazov u inozemstvu ako bi se radilo o klubu koji ga zadovoljava, a Josip Šutalo danas je bliži transferu nego ostanku među Modrima, međutim njihov status će se tek rješavati i zato ništa nije sigurno.

Mislav Oršić i Bruno Petković vjerojatno će nastaviti igrati u Dinamu, iako je zagrebački klub voljan unovčiti njihove kvalitete, pogotovo Petkovićeve, bude li se našao odgovarajući kupac.

Josip Juranović na meti je na više adresa, mediji ga povezuju s Chelseajem, za mnoge u Europi njegove su igre na Svjetskom prvenstvu bile iznenađenje i, ako na temelju toga dobije šansu zaigrati u još većem klubu nego što je Celtic, trebao bi je iskoristiti.

image

Josip Juranović i Neymar Jr.

DIAESPORTIVO/ACTIONPLUS/PROFIMEDIA Diaesportivo/Actionplus/Profimedia

Lovro Majer gurnut je u medijsku orbitu, no pitanje je koliko su utemeljene teze o potencijalnom prijelazu u Real ili Atletico. Već se ranije pisalo o Atleticu, Rennes ima visoku cijenu od 60 milijuna eura. Barem zasad.

Osim Gvardiola, Majer, Juranović i dinamovci su najspominjanija imena na mercatu. Pisalo se o zanimanju Torina za Kramarića, no koliko je to realno kad se zna da Andrej ima odličan ugovor i status u Hoffenheimu?

Luka Sučić u Kataru nije dobio ni minutu, ali za njega je već ranije postojao interes nekih od velikih klubova i ako ne napravi transfer ove zime velike su šanse da to bude u ljeto. Iako je Sučić zadovoljan u RB Salzburgu gdje je stasao i afirmirao se, logično je što želi i više. Radi se o igraču koji bi mogao postati jedan od najznačajnijih veznjaka na Starom kontinentu i bit će jako zanimljivo popratiti kamo će dalje. Svojedobno je u igri bio Liverpool, je li još uvijek?

image

Luka Sučić

TOM DUBRAVEC Cropix

Još je nekoliko igrača koji ne bi imali ništa protiv dobrog transfera, ali zasad je vjerojatnije da će ostati: Borna Sosa (Stuttgart), Ivica Ivušić (Osijek), Ivo Grbić (Atletico).

Veliki dio Vatrenih sigurno će ostati u klubovima u kojima su igrali dosad. Josip Stanišić (Bayern), Martin Erlić (Sassuolo), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Domagoj Vida (AEK), Marcelo Brozović (Inter), Luka Modrić (Real), Mateo Kovačić (Chelsea), Nikola Vlašić (Torino), Mario Pašalić (Atalanta), Kristijan Jakić (Eintracht), Ante Budimir (Osasuna), Marko Livaja (Hajduk) i Ivan Perišić (Tottenham).

image

Dominik Livaković

KIERAN MCMANUS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Kieran Mcmanus/Shutterstock Editorial/Profimedia

Linker
24. travanj 2024 00:52