SRDJAN VRANCIC/CROPIX
OGLASIO SE SAVEZ

Slovenci objavili potpuni preokret: Matjaž Kek ipak ne dolazi u Dinamo!

Bivši trener Rijeke trebao bi i u idućem razdoblju biti samo izbornik Slovenije, ne i trener Dinama.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. srpanj 2020. 21:24

Potpuni obrat dogodio se na relaciji Dinamo - Slovenija - Matjaž Kek. Slovenski mediji prenose informaciju da je tamošnji nogometni savez službeno objavio da je Matjaž Kek i dalje izbornik nogometne reprezentacije naših susjeda. To bi, kako se dalje navodi, trebalo značiti da se Kek neće preseliti na klupu Dinama.

Kek je već desetak dana spominjan kao prvo ime na popisu kandidata za novog trenera Dinama, nakon što se završi aktualna sezona u kojoj su Modri uvjerljivo osvojili naslov prvaka Hrvatske. No, kako se čini, on neće nasljediti Zorana Mamića pa će se vrlo vjerojatno prionuti novom traženju i nekim drugim opcijama.

Kek je izbornik Slovenije s dugogodišnjim ugovorom, a iako se očekivala suprotna vijest od ove nakon sastanka s predsjednikom tamošnjeg nogometnog saveza Radenkom Mijatovićem, stigla je upravo ova da će nekadašnji trener Rijeke ostati na klupi reprezentacije svoje domovine.

Uspio je revitalizirati i podignuti međunarodnu reputaciju reprezentacije koju je 2010. godine preko dodatnih kvalifikacija i slavlja protiv Rusije odveo na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku, a čini se da će i nastaviti raditi na tom projektu te da će od jeseni i Lige nacija krenuti u novu kampanju na klupi Dežele.

Reprezentaciju je preuzeo nakon što je završio vrlo uspješnu klupsku suradnju s Rijekom. Na Rujevici je proveo pet godina osvojivši dvostruku krunu 2017. Tijekom karijere vodio je i Maribor, te Al Ittihad, a prvi put je vodio "zmajeve" od 2007. do 2011.

Dinamo je prošlog tjedna uručio otkaz treneru Igoru Jovičeviću, a momčad će do kraja sezone voditi sportski direktor Zoran Mamić.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Kek je mogao imati plaću i do milijun eura s bonusima?

Koliko je Dinamo planirao Matjažu Keku za potpis ugovora? Tu, naravno, nema službenih informacija, ali svakako bi bio među tri najplaćenija Dinamova trenera u povijesti. Imao bi tri puta veća primanja nego što ima kao slovenski izbornik.

Špekuliralo se da bi s bonusima zarađivao između 800.000 eura do 1.000.000 eura godišnje.

Najplaćeniji Dinamov trener bio je Nenad Bjelica koji je zarađivao 1,2 milijuna eura godišnje, Vahid Halilhodžić je pak koštao 900.000 eura. Prema nekim informacijama, dok je bio trener Rijeke, Kek je zarađivao oko 300.000 eura godišnje.

Linker
26. travanj 2024 20:26