Livaja i Dinamovci nisu u idealnoj momčadi

 MARKO TODOROV/CROPIX
UNUTRA JE PET HRVATA

Složili najbolju postavu bivše države, ali bez igrača Dinama i Marka Livaje! Evo tko je sve u udarnih 11

Platforma Comparisonator je sastavila tri najbolje momčadi iz pet liga s prostora bivše Jugoslavije
Piše: SNObjavljeno: 23. prosinac 2021. 12:29

Iako bivše Jugoslavije nema već više od tri desetljeća, i dalje se često pojavljuju razne usporedbe vezane za područje na kojoj se sada nalazi sedam država. Jedno od njih je napravila i Comparisonator, nogometna platforma koja se bavi analizom nogometne statistike.

Oni su povodom završetka prvog dijela sezone u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini te Crnoj Gori sastavili idealne momčadi bazirane na statističkim podacima iz tih liga. Makedonska i kosovska liga nisu obuhvaćene ovim istraživanjem, a treba istaknuti kako Comparisonator nije uzimao u obzir snagu pojedinih liga već su idealne momčadi sastavljene samo na osnovu njihovih ocjena.

U najboljoj momčadi, odnosno ‘zlatnoj‘, kako ju je Comparisonator nazvao, nalazi se pet igrača iz Prve HNL i šest iz srpske Super lige. Zanimljivo je kako u idealnoj momčadi nema niti jednog igrača Dinama, a mjesto nije našao ni najbolji igrač Prve HNL, Marko Livaja. Dapače, hrvatsku ligu uglavnom predstavljaju obrambeni igrači - vratar Osijeka Marko Malenica i njegov suigrač na lijevo boku Petar Bočkaj, stoper Rijeke Hrvoje Smolčić te Hajdukov desni bek Gergo Lovrencsics. Posljednji igrač Prve HNL u ‘zlatnoj‘ momčadi je Robert Murić, desnokrilni napadač Rijeke. Ostatak momčadi sačinjavaju igrači Partizana (Igor Vujačić, Miloš Jojić, Queensy Menig i Ricardo Gomes), odnosno Crvene zvezde (Guelor Kanga i Aleksandar Katai).

image

Zlatna momčad exYu liga

COMPARISONATOR

Ako igrača Dinama nije bilo u ‘zlatnoj‘ momčadi, zato su četvorica u ‘srebrnoj‘ - Dominik Livaković, Dino Perić, Josip Mišić i Luka Ivanušec, a tu je i Hajdukov Marko Livaja. Dominaciju igrača Prve HNL u ovoj postavi potvrđuje Ivan Tomečak iz Rijeke, a i ova je momčad sastavljena samo od igrača iz hrvatskog i srpskog prvenstva. Šestorici igrača iz Prve HNL društvo prave četiri igrača Crvene zvezde (Aleksandar Dragović, Milan Rodić, Mirko Ivanić i El Fardou Ben) te jedan Partizana (Bibras Natcho).

image

Srebrna momčad exYu liga

Što se tiče treće, ‘brončane‘ momčadi, u njoj su mjesto našla dva igrača iz Prve HNL - Mile Škorić iz Osijeka te Josip Drmić iz Rijeke. Uz njih je tu opet jedan igrač Crvene zvezde (Milan Gajić), ali po prvi put i netko iz srpske lige tko nije iz dva beogradska kluba - Mihajlo Banjac iz Bačke Topole. Slovenska Prva Liga je u ovoj momčadi zastupljena s tri igrača - dvojicom iz Kopera (David Adam i Maks Barišić) i jednim iz Maribora (Blaž Vrhovec), crnogorska 1.CFL ima dva igrača (Igor Ivanović i Miloš Raičković, oba iz Budućnosti), a dva igrača dolaze i iz Premijer lige BiH. To su Slobodan Jakovljević i Almir Bekić koji igraju za Zrinjski.

image

Brončana momčad exYu liga

COMPARISONATOR

Linker
24. travanj 2024 17:10