MEHMET MURAT ONEL Anadolu Agency Via Afp
RASKID UGOVORA

Službeni kraj priče, Bjelica odlazi, evo koliko će bivši trener Dinama pospremiti u džep, zna se i nasljednik

U kratkotrajnoj epizodi ostvario je jednak broj pobjeda i poraza
Piše: SNObjavljeno: 12. listopad 2023. 10:36

Obistinile su se prognoze iz prethodnih dana - Nenad Bjelica više nije trener Trabzonspora, potvrdio je to sada i turski klub službenim priopćenjem putem društvenih mreža.

"Klub i gospodin Nenad Bjelica, čiji je ugovor trajao od 19. travnja do 31. svibnja 2025., odlučili su sporazumno raskinuti ugovor", stoji u objavi Trabzonspora, s dodatkom da će hrvatski stručnjak kao iznos odštete dobiti predviđenu zaradu do kraja ove sezone, dakle 1,6 milijuna eura.

Podsjetimo, krajem prošlog tjedna čelnici Trabzonspora održali su sastanak na kojem se raspravljalo o Bjeličinoj sudbini, a smjena je nastupila jednoglasnom odlukom Uprave. Bjelica tako završava tursku epizodu nakon samo 16 vođenih utakmica, a ostvario je osam pobjeda i toliko poraza, te zauzeo sedmo mjesto ljestvice.

Njegov nasljednik je Abdullah Avci, prenose brojni turski mediji, koji je nekoć vodio reprezentaciju Turske, a zatim Basaksehir, Besiktas i Trabzonspor.

Turski Fanatik piše da bi se Bjelica uskoro mogao sastati sa upravom Glasgow Rangersa. Trener škotskog kluba trenutno je Steven Davis, koji privremeno obavlja tu ulogu nakon što je Michael Beale smijenjen početkom mjeseca.

Linker
16. svibanj 2024 17:30