TRANSFER LJETA

SLUŽBENO Zenit u jednom danu doveo Hulka i Witsela i potrošio 96 milijuna eura!

Iako su portugalski mediji naveli da se još moraju dogovoriti sam igrač i Zenit, na službenim internet-stranicama ruskog kluba je objavljeno - Hulk je potpisao na pet godina
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. rujan 2012. 22:58

Ranije se nagađalo, a u ponedjeljak su se portugalski mediji raspisali o tome da će sadašnji nogometaš Porta, brazilski napadač Hulk, preseliti u Zenit iz Sankt Peterburga...

Cijena je navodno ista onoj o kojoj se govorilo - čak 50 milijuna eura! Iako su portugalski mediji naveli da se još moraju dogovoriti sam igrač i Zenit, na službenim internet-stranicama ruskog kluba je objavljeno - Hulk je potpisao na pet godina.

Već godinama je Hulk jedan od glavnih nogometaša Porta, pa je tako u zadnje dvije sezone upisao statistiku od 41 pogotka i 25 asistencije. Nastupao je i za brazilsku reprezentacija na nedavnim Olimpijskim igrama, te se okitio srebrnom medaljom.

Recimo da je prije Porta veliki dio karijere Hulk proveo u japanskom nogometu, gdje je nosio dresove Kawasakija, Consadole Sapporoa i Tokyjo Verdyja. U Porto je došao 2008. godine.

Zenit doveo i Witsela

Ruski nogometni prvak Zenit iz Sankt Peterburga u ponedjeljak je nakon brazilskog reprezentativnog napadača Hulka (26), kojega je doveo iz Porta, angažirao i belgijskog reprezentativca Axela Witsela (23), dosadašnjeg člana Benfice, te je oba igrača potpisao ugovore na pet godina.

"Sada je i službeno, oba su igrača potpisala ugovore na pet godina. Uspjeli smo ih dovesti prije isteka roka za prijavu igrača za Ligu prvaka tako da će imati pravo nastupa", rekao je glasnogovornik Zenita Dmitrij Cimmerman.

Navodno su za mladog Belgijca ruski miljarderi iskeširali 46 milijuna eura!

Linker
24. rujan 2024 01:17