Jim Goodwin više nije trener Aberdeena

 Steve Welsh/pa Images/profimedia
EKSPRESNA ZAMJENA TRENERA

Smijenili ga samo 19 minuta nakon teškog poraza: ‘Naši rezultati na gostovanjima su bili apsolutno grozni‘

Jim Goodwin nakon visokog poraza više nije trener škotskog prvoligaša Aberdeena
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. siječanj 2023. 10:47

Značenje pojma ‘ekspresna smjena trenera‘ u stvarnosti je demonstrirao škotski nogometni prvoligaš Aberdeen.

Klub kojeg je u slavnoj prošlosti vodio Sir Alex Ferguson u subotu je u škotskoj Premier ligi poražen s više nego uvjerljivih 0:6 protiv Hiberniana, a vodstvo kluba nije previše razmišljalo, već je smijenilo trenera Jima Goodwina odmah nakon završetka utakmice.

Točnije, obavijest o njegovoj smjeni pojavila se na službenim komunikacijskim kanalima škotskoga kluba 19 minuta nakon završetka utakmice.

Treba naglasiti da je teren za takav potez već bio pripremljen, jer je Aberdeen u ponedjeljak ispao iz Kupa Škotske, a eliminirao ga je – šestoligaš.

U prvenstvenoj utakmici prije te sramote, Aberdeen je doživio još jedan glatki poraz, Hearts je slavio s 5:0.

- Sreo sam se s Jimom nakon utakmice. On je jako dobar dečko. Došao je, zagrlio me i rekao ‘to nije dovoljno dobro‘. Dao je sve što je mogao, ali činjenica je da su rezultati nakon stanke zbog Svjetskog prvenstva bili u potpunosti neprihvatljivi, dok su naši rezultati na gostovanjima bili apsolutno grozni – naglasio je predsjednik Dave Cormack.

Aberdeen je nakon Mundijala slavio u tek jednoj od osam utakmica, upisavši šest poraza, Klub je trenutačno sedmi u škotskom prvenstvu, a Goodwin napušta klupu nakon nepune godine dana.

Linker
25. travanj 2024 14:24