Marko Lozo

 Damir Krajač/Cropix
POTRES U FILIJALI

Smijenjen najmlađi trener u povijesti Hajduka. Od suradnje s Bijelima očekivalo se puno više

Osim trenera Marka Loze, iz Solina odlazi i sportski direktor Vik Lalić
Piše: SDObjavljeno: 19. rujan 2023. 10:35

Marko Lozo više nije trener nogometaša Solina, a Vik Lalić više nije sportski direktor kluba s Jadra i filijale splitskog Hajduka. Poslije domaćeg poraza od Sesveta u 6. kolu Prve NL (0:1), Solin je objavio rastanak s dva čelna čovjeka klupske struke, piše Slobodna Dalmacija.

Lozo koji je kao v.d. trenera poslije smjene Marijana Pušnika svojedobno na jednom susretu vodio i Hajduk čime je postao najmlađi trener ‘bijelih‘ u povijesti, bio je ranije u karijeri i trener Hajduka II, a nakon odlaska s Poljuda samostalno je vodio Rudeš i Međimurje.

Na klupi Solina bio je od sredine ožujka kada je naslijedio Tonija Golema. Izdržao je Lozo na klupi pola godine. Bivši nogometaš Hajduka Lalić kojeg navijači iz tih igračkih dana najviše pamte po efektnom dalekometnom golu za 1:1 remi u derbiju s Dinamom na Poljudu je također smijenjen.

Tim ishodom, poslije šest odigranih kola Solin je ostao na samo četiri osvojena boda. Makar je dosta igrača otišlo u odnosu na prošlosezonski sastav, očekivalo se svakako više s obzirom na igračku suradnju s Hajdukom, kao i neka za ovaj rang natjecanja zvučna pojačanja poput Gerge Lovrencsicsa.

Privremeno će momčad preuzeti dosadašnji voditelj omladinskog pogona Goran Granić koji će momčad voditi na gostujućoj utakmici s Dugopoljem na SC-u Hrvatskih vitezova.

Linker
23. travanj 2024 18:09