Damir Krajac / CROPIX
VELIKA ZAGREBAČKA PRIČA

SN OTKRIVAJU: KAKO JE DEČKO IZ MAN. UNITEDA STIGAO U RUDEŠ Bišćan i društvo preoteli su ga - Crvenoj zvezdi!

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 12. listopad 2016. 12:42

Totalno drukčiji od drugih, strši iznad grba, pokazujući kakvi su. Ovih dana taj sacherovski himnični napjev dobiva svoje puno značenje baš tamo gdje su ga izabrali da ih predstavlja. U Rudešu.

Kao da nije bilo dovoljno dati priliku Igoru Bišćanu i izazvati navalu interesa, čak i kućne televizije njegova kultnog Liverpoola, pa izbiti na prvo mjesto, već je ovih dana u Rudešku cestu morao stati i automobil u kojem se, eto, doveo negdašnji igrač Man. Uniteda, prvi Pakistanac u povijesti koji je zaigrao Europsku ligu, osvajač četiriju norveških trofeja. Uglavnom, za Drugu HNL marka nad markama, 23-godišnji Etzaz Hussain!

Dečko koji je kao klinac u Norveškoj zagolicao pažnju velikana, odlazi u United, koji mu je ponudio dvogodišnji stipendijski ugovor, ali nakon što su Ferguson i prijatelji procijenili da neće dalje od druge momčadi, vratio se u Norvešku gdje je brzo stekao ime. I da bi ga, nakon što ga je srušio u tamošnjem Kupu, ubrzo pod svoje vratio nekoć trener druge momčadi Uniteda, a tada novi šef Moldea - Ole Gunnar Solskjaer. On ga je uvijek cijenio...

- Nisam uspio, ali to bih iskustvo preporučio svakome. Osjetiti takvu instituciju iz prve ruke, raditi s takvim veličinama, vježbati s Oleom... To su temelji karijere i uspomene koje nikada neće izblijedjeti - kazao je tada Etzaz.

Prošlo je otada dosta, a Hussain je, već sami znate, u dresu Moldea Dinamu zabio prekrasan gol, da bi po isteku ugovora karijeru odlučio potražiti u Turskoj. Sivasspor mu međutim nije bio suđen, pa je već nakon polugodišnje karijere sporazumnim raskidom zaključio tu avanturu. I ovoga ljeta - ostao na cesti. Samo naizgled, doduše...

- Kako smo ga baš mi doveli? Ma, lako! - smije se direktor kluba Ivan Knežević.

- Nisam ni znao da će vijest ovako odjeknuti, a bila je splet okolnosti. Naime, kako su nam ambicije sjajnim rezultatima krenule rasti, i kako je naš trener Igor Bišćan, tako smo postali zanimljivi mnogima.

Pa tako, eto, i onima za koje se navodno interesirala i - Crvena zvezda.

- Priča je vrlo jasna: Etzazov menadžer je Tomislav Živko, a Etzaz je nakon raskida ugovora u Turskoj ostao bez kluba i sa sitnom ozljedom. Kako je vrijeme prošlo, a ozljeda još nije posve sanirana, tako smo se dogovorili da dođe ovdje i pokuša se nametnuti treneru Bišćanu kako bi ostao u tonusu i na zimu ili ljeto našao angažman koji možda malo više priliči njegovoj reputaciji. No da se razumijemo, odmah na prvom sastanku mu je rečeno da nije pretplaćen na udarnu momčad. Kao što je Igor istaknuo: u ovu se momčad teško ulazi i za nju se još i više krvari...

Zagreb, 111016.
Stadion NK Rudes.
NK Rudes dobio novo pojacanje Pakistanac Etzaz Hussain.
Na fotografiji: Igor Bisacn sa suradnicima.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Ipak, igrač Uniteda, koji je u karijeri upisao 165 nastupa, 16 golova i 28 asistencija, trebao bi vrijediti prve momčadi. Čim uhvati formu. Uostalom, kada znate da ga dobivate besplatno, posve besplatno, onda se takvog igrača vrijedi čekati, zar ne?

- Živko, pa Bišćan, a zatim i naša dobra sezona u kojoj ganjamo vrh i ulazak u Prvu HNL pokrenuli su ovu priču. On ostaje do zime, ili ljeta, vidjet ćemo, no ja sada imam i važnijeg posla. Kojeg? Sada moram naći - predsjednika - zaključio je Knežević.

Ako stiže iz Uniteda...

Linker
28. travanj 2024 02:17