NK Osijek
PODRŠKA S TRIBINA

Snalažljivi navijači pronašli put, na tribinama u Poljskoj se zaorilo: ‘Grad na Dravi danas slavi...‘

Na stadionu smo napokon doživjeli pravu nogometnu atmosferu...
Piše: Nikola Patković/Jutarnji listObjavljeno: 22. srpanj 2021. 23:21

Ultrasi Pogona pokazali su zašto ih se smatra jednom od najjačih poljskih navijačkih skupina i doista je nakon grozne Covid sezone bilo divno gledati utakmicu uz navijačku zvučnu kulisu.

Iako gostujućim navijačima nije dopušten dolazak na europske utakmice, to ipak nije spriječilo desetak Osječana da pohode stadion Floriana Krygiera, inače najslavnijeg trenera u povijesti Pogona. Snalažljivim Osječanima ulaznice su kupili njihovi poljski prijatelji s kojima su i gledali susret na navijačkoj tribini, a nakon utakmice su im posudili i svoj megafon s kojeg se zaorilo 'Grad na Dravi danas slavi...'.

Osim njih 'bijelo-plavi' imali su i podršku jedne domaće djevojke. Andrea Bandić rođena je u Szczecinu od majke Poljakinje i oca Hrvata, inače je navijačica Pogona, ali je na ovu utakmicu došla u majici s crveno-bijelim kvadratima i sa zastavom Hrvatske.

- Danas su mi osjećaji podijeljeni i bit ću zadovoljna tko god da pobijedi, ali jako volim Hrvatsku, domovinu moga oca, imam i rodbinu u Zagrebu, Voloskom i na Visu, gdje mi živi brat sa svojom obitelji, pa sam odlučila doći u hrvatskoj opremi – rekla nam je dobro raspoložena Andrea, dodavši i da joj je pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić daljnji rod.

Linker
14. travanj 2024 17:58