SKUPINA B

Sneijder spreman: Vratio sam se, a u glavi mi je samo okršaj s Lilleom

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 18. listopad 2011. 15:31

LILLE - INTER

Sneijder spreman za Francuze

Pobjedom na teškom gostovanju u Auxerreu, u prošlom prvenstvenom kolu, igrači Lillea napisali su odličnu pozivnicu svojim navijačima pred dolazak Intera. Ta je pobjeda produžila niz neporaženosti aktualnih francuskih prvaka na deset utakmica, a o samopouzdanju igrača nepotrebno je raspravljati.

Trener Rudi Garcia, usprkos tome i dalje je čvrsto na zemlji te se ne razbacuje bombastičnim izjavama i obećanjima pobjede:

- Inter je velika momčad i moji igrači jedva čekaju utakmicu s njima. Usprkos poteškoćama u prvenstvu, oni su i dalje favoriti u našoj skupini Lige prvaka. Utakmice na našem stadionu uvijek nam daju dodatnu dinamiku i želja nam je uvijek i protiv svakoga - pobjeda. U smislu tradicije i rankinga u Europi, jasno je da su oni u prednosti. Mi težimo jednoga dana ostaviti sličan trag poput njih, no za to treba vremena. Pobjeda protiv njih bila bi mali korak prema tom dugoročnom cilju.

U momčad će se protiv Intera, najvjerojatnije vratiti ozlijeđeni branič Chedjou. Napadač Payet u Auxerreu se vratio u početni sastav, bio je čak i strijelac, no i dalje osjeća bolove, pa je njegov nastup upitan. Iskusni vratar Landreau također osjeća posljedice ozljede i moguće je da protiv Intera njegovo mjesto među vratnicama zauzme Nigerijac Enyama.

Interova je obrana u posljednja dva prvenstvena kola primila čak pet golova i na ovo gostovanje ide s epitetom najgore obrane talijanske lige. To zvuči gotovo nevjerojatno kada se zna da su s istim golmanom i braničima pred nešto više od godine dana vođeni Mourinhom bili najčvršća obrana Italije i Europe. Interova će obrana u Francuskoj biti dodatno oslabljena neigranjem Waltera Samuela koji se ozlijedio u ogledu s Catanijom, no Ranieriju se vraća glavni adut Sneijder koji se oporavio od ozlijede:

- Napokon sam se vratio. Presretan sam što sam ponovno u momčadi. Sada mi je u glavi samo okršaj s Lilleom.

Osim povratnika Sneijdera, Ranieri ponovno računa na prvog golmana Julia Cesara, te na defanzivca Chivua. Interova ekspedicija za Lille broji 21 igrača među kojima osim Samuela nema ozlijeđenih Forlana, Ranocchije, Coutinha, Polija i rezervnog golmana Viviana. Na listi putnika nema ni braniča Cordobe koji je na Siciliji zamijenio Samuela, no koji nije prijavljen za Ligu prvaka.

LILLE: Enyama, Debuchy, Baša, Rozehnal, Beria, Rio Mavuba, Pedretti, Obraniak, Cole, Hazard, Sow.

INTER: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Chivu, Nagatomo, Cambiasso, Stanković, Zanetti, Sneijder, Pazzini, Milito.

Izostanci: Landreau (?), Payet (?), Samuel, Cordoba, Rannochia, Viviano, Poli, Forlan, Cordoba, Coutinho

dvoznak.com - sve informacija za klađenje na jednom mjestu!

CSKA MOSKVA - TRABZONSPOR

Trabzonspor po prvi puta protiv Rusa

Dvije utakmice i samo jedan osvojeni bod u skupini. I treneru moskovskog CSKA Leonidu Sluckiju jasno je da mu protiv Trabzonspora igra samo pobjeda.

- Slijede nam dvije ključne utakmice s Trabzonsporom što se tiče naše sudbine u Ligi prvaka. Mislim da svatko shvaća da smo u teškoj situaciji. Imamo dosta izostanaka, nismo u najboljem psihološkom stanju, ali nećemo se predati u pokušaju da dođemo do nokaut faze Lige prvaka - kaže Sluckij.

Strateg CSKA je u stvarno teškoj situaciji. Na raspolaganju nema prvog vratara Akinfejeva, ali ni još barem četvoricu-petoricu igrača koji bi u ovom dvoboju zaigrali u udarnoj postavi. Uz to, njegova momčad u sraz ulazi potresena nakon podbačaja u prošlom kolu. Protiv nejakog Tereka na svom su travnjaku prošlog vikenda u prvenstvu vodili sa 2:0, ali na kraju su osvojili samo bod.

Trabzon je prošlo kolo odigrao sa Ankaragucuom. Čak dva puta su gubili, ali igrači su pokazali karakter te se vratili u utakmicu kako bi na kraju slavili. Pobjeda je sigurno podigla atmosferu u ekipi. Iako sa nekoliko ozljeđenih igrača, Trabzon i dalje izgleda prilično uvjerljivo na svim frontovima.

Trener Senil Gunes međutim nije bio previše zadovoljan viđenim na terenu:

- Nismo dobro odigrali obrambene zadatke. Prvi puta smo u sezoni primili više od jednoga gola i očito je da nismo bili pravi. Zahvaljući pressingu na kraju utakmice ipak smo uzeli sva tri boda.

Najjača karika u napadu, Burek Yilmaz je postigao pobjedonosni treći pogodak. Na nesreću trenera Gunesa nije na raspolaganju jer odrađuje suspenziju. Veliki je to minus za napadačke napore gostiju. Yilmaz je postigao osam pogodaka u isto toliko utakmica. Napadači Vittek i Henrique su ozljeđeni tako da je napad ozbiljno oslabljen. U ekipu se vraća Cech na poziciju lijevoga beka. Pitanje je koliko Trabzon može biti konkurentan sa ovako oslabljenim napadom. Na teškom gostovanju u Rusiji ih svakako čeka težak ispit. Ovo je prvi puta da se Trabzonspor susreće u službenoj utakmici sa ruskim klubom.

CSKA MOSKVA: Gabulov, Ignaševič, A. Berezuckij, V. Berezuckij, Nababkin, Rahimić, Aldonjin, Dzagoev, Tošić, Vagner Love, Doumbia.

TRABZONSPOR: Zengin, Balci, Kačar, Celustka, cech, Zokora, Colman, Alonzinho, Mierzejewski, Brozek, Altintop.

Izostanci: Oliseh, Akinfejev, Gonzalez, Honda, Necid, Ščenjikov, Vasin, Yilmaz, Kivrak, Brozek, Henrique, Vittek, Ozbek, Atas, Sen, Kaya

dvoznak.com - sve informacija za klađenje na jednom mjestu!

Linker
23. rujan 2024 22:21