Navijači Marsonije (arhiva)

 IVAN PERIC/CROPIX Cropix
NIŠTA OD POJAČANJA

Šok i tuga u kultnom hrvatskom klubu: Nijemci odustali od ambicioznog plana preporoda, trener dao ostavku

Najavljivana su velika pojačanja i borba za vrh tablice, ali od toga sada neće biti ništa
Piše: I. SalantićObjavljeno: 07. siječanj 2022. 23:52

Brojni ljubitelji nogometa iz Slavonskog Broda iskreno su se radovali ulasku njemačkih partnera u Marsoniju, jer su se najavljivala velika pojačanja i borba za vrh tablice 3. HNL - Istok. Ali od svega toga, međutim, neće biti ništa. Naime, trener Ivan Kurtušić iznenada je podnio ostavku, a sudeći prema njegovoj izjavi iz kluba se povlače i njemački partneri.

- Žao mi je na vijestima koje vam moram priopćiti, ali zbog neriješene situacije između dvije strane kluba, a vezano za problem nogometne škole i njenog statusa, njemačka strana je odlučila povući se iz posla i kluba, tako da samim time niti ja više nisam trener Marsonije - istaknuo je Kurtušić.

- Žao mi je jako zbog toga, ali ja tu nažalost ne mogu ništa promijeniti. Želim se zahvaliti svima na povjerenju koje sam imao. Bila mi je čast biti trener i raditi s takvim igračima kakve Marsonia ima. Svima bih se javno zahvalio na tome i poželio da nastave u istom smjeru rada i ponašanja. Iskreno žalim zbog ovoga što se dogodilo, ali i to je dio života i moramo svi krenuti dalje i naprijed još jače. Bit ću sigurno najveći navijač i želim od srca da Marsonia ove sezone ostane makar u 3. ligi jer to igrači, grad i navijači doista zaslužuju. Zahvalio bih se i upravi kluba, koja je uz mene bila od prvog do posljednjeg dana moga boravka u Slavonskom Brodu i davala mi vjetar u leđa oko mog dijela posla. Jako mi je žao što isti nismo dovršili i nastavili kako smo planirali i željeli - istaknuo je na oproštaju sada već bivši trener Brođana.


Dakle, ništa od pojačanja i financijske stabilnosti kluba iz Slavonskog Broda. Tko će, kada i s kojim igračkim kadrom povesti bijelo-crne u pripreme za proljetnu sezonu ostaje velika nepoznanica. Inače, Marsonia je prvi dio sezone završila na četvrtom mjestu tablice 3. HNL - Istok sa 30 bodova, 12 manje od lidera Vukovara.

Linker
06. svibanj 2024 02:37