DAMIR KRAJAC Cropix
POLUFINALNI DAN

Šok na samom startu Kutije: Branitelj naslova ostao bez reprezentativca, Purger postao junak Splićana

‘Bit će snage za finale, ništa još nije gotovo‘, kazao je Rogošić nakon pobjede
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 28. prosinac 2023. 18:46

Četvrtak je bio polufinalni dan glavnog turnira 52. izdanja najvećeg hrvatskog malonogometnog natjecanja Kutije šibica.

Krenulo je dalmatinskim obračunom između Biberon Koestlina i CB Sea wolf Spegre. Ništa od ponavljanja uspjeha Nacionala koji je 2008. posljednji put obranio naslov na Kutiji, Sea wolf je izbacio Biberon, najbolju momčad iz 2022. te ga gurnuo u borbu za treće mjesto.

Šok za gledatelje na samom startu, jer u kadru branitelja naslova Biberona nije bilo hrvatskog reprezentativca Franca Jelovčića. Nije mogao, bolest je bila jača. Njegove je suigrače u startu to dodatno motiviralo, shvatili su da nema šale nakon što su se u četvrtfinalu provukli protiv Krešimira Kete Bandića. Morski vukovi u prvih 20 minuta nisu bili pravi, blago rečeno, i mogu biti sretni što su na odmor otišli samo s golom zaostatka.

Slobodan Rajčević čvrsto je držao obranu BK-a, čiji je posljednji čovjek Antonio Asanović vodio velike bitke s napadačima Biberona. Kad su njegovi igrači osjetili krv, krenula je totalna ofenziva na vrata koja je vrhunski branio Nikola Čizmić. Sredinom prvog dijela bilo je svega pred vratima Sea wolfa, krasan prodor Tonija Jelavića i Čizmićeva obrana udarca Josipa Boškovića s druge vratnice, Limin promašaj nakon idealno ostavljene lopte Boškovića, nova Čizmićeva obrana opasnog udarca Jelavića...

Bilo je jasno da se mora otvoriti i otvorilo se u 13. minuti. Brazilac Lima je sjajno povukao kontru i opalio s desetak metara iskosa, toliko točno i snažno da čak ni svemoćni Čizmić nije mogao ništa. Dosta bi toga bilo lakše za Biberon da u 14. minuti Rafinha iz matne situacije nakon idealnog dodavanja Blage Gašpara nije reagirao pacerski i promašio cilj.

Sea wolf je preživio, došao k sebi i u nastavak ušao potpuno drugačijeg stava. Nakon prespavanog prvog dijela krenuo je ozbiljnije prema vratima i ubrzo došao do izjednačenja. U 24. minuti Gašpar je kaznenom prostoru startao na Antonija Blaževića i za suce nije bilo dvojbe - sedmerac. Uzalud su Gašpar i suigrači negodovali, minuti kasnije Blažević je sa sedam metara probio Luku Pavlovića za 1:1.

Uzavrele su potom strasti, nestao je sav respekt i krenulo se otvoreni boj za mjesto u finalu. Biberonov stisak je popustio i Sea wolf je počeo pokazivati zašto je dio polufinalnog dana. Preokret se zbio u 32. minuti, Milan Walter Simpson bio je asistent Mirku Rogošiću koji se prošetao kroz obranu suparnika i sigurnim udarcem doveo svoju momčad u vodstvo.

Jurnuo je Biberon, pokušavali su Rafinha, Jelavić i suigrači, nije išlo, Čizmić nije dao. Gašpar je tri minute prije kraja ušao s ulogom golmana-igrača, obruč se stezao, ali nije puknuo. Osam sekundi prije kraja Gašpar je imao idealnu šansu, nije pogodio...

Junak velike pobjede Splićana, strijelac za njihovu pobjedu bio je omiški - Purger!

- Iz Omiša sam, ali već 15 godina živim u Zagrebu, tako da ajde, he, he... Bili su puno bolji u prvom poluvremenu, imali smo puno sreće, trebali gubiti 0:3. Provukli smo se, stabilizirali i krenuli. Izjednačili smo slučajnim golom, na kraju pobijedili, iako su oni najbolja momčad u Hrvatskoj. Bit će snage za finale, ništa još nije gotovo, popit ćemo dvije čaše vina i dobro se odmoriti za petak. A da, samo dvije, tako se kaže... - poručio je Rogošić nakon izborenog finala.

Veteranska i ženska konkurencija

Momčad CB Sport SC Flegar Zloćo IP osvojila je treće mjesto na veteranskom turniru 52. izdanja malonogometnog turnira Kutija šibica koji se održava u Zagrebu.

Taj je sastav u dvoboju za treće mjesto pobijedio Pulpit Elkro s 5-1 premda je Pulpit Elkro poveo 1-0 golom Slavena Lalića. Do kraja ogleda uslijedio je preokret i uvjerljivo slavlje za CB Sport SC Flegar za kojeg je tri pogotka postigao Robert Grdović, dok je dvostruki strijelac bio Darko Čordaš.

U konkurenciji veterana u petak je na programu finale, a za trofej se bore PP Domograd i Senjak Hoteli Matan.

U ženskom dijelu turnira treće mjesto osvojila je CB Lula Ožujsko Lucka Studio Kartel zastupanje. Ta je ekipa pobijedila HPB Sport 2-1 golovima Kristine Smiljanić i Bernarde Čalušić. Jedini gol za HPB Sport dala je Roza Deligegić. U petak će o pobjednicama turnira odlučivati igračice MC Plusa i zagrebačkog Dinama.

U nastavku dana igraju se polufinalni susreti glavnog turnira, a sastaju se Biberon Koestlin - CB Sea Wolf Spegra i PP Domograd - Feroterm Čamber gradnja. (HINA)

Linker
17. svibanj 2024 20:20