VLADIMIR PESNYA Sputnik Via Afp
NAKON BROJNIH KRITIKA

Šok u nogometnoj Rusiji! Kapetan zbog stanja u Ukrajini odbio poziv u reprezentaciju, oglasio se izbornik

Dzjuba nije igrao protiv Hrvatske zbog nesuglasica s izbornikom, sada je spremio novi udar
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. ožujak 2022. 11:30

Ruska nogometna zvijezda, kapetan reprezentacije, 33-godišnji Artem Dzjuba odbio je poziv izbornika Valerija Karpina za okupljanje u ožujku. Dzjuba, koji zbog nesuglasica s njime nije igrao u studenom, kada su Rusi na Poljudu protiv Hrvatske tražili izravan put na Svjetsko prvenstvo, sada je poziv odbio zbog stanja u Ukrajini.

Dzjuba je ovih dana imao problem s dva ukrajinska nogometaša, Vitalijem Mikolenkom i Andrijem Jarmolenkom koji su ga otvoreno optužili za šutnju, odnosno nečinjenje glede ruskih napada na Ukrajinu koji traju već tri tjedna.

Podsjetimo, Rusija je izbačena sa SP-a 2022. godine, a FIFA ju je prethodno prekrižila i iz dodatnih kvalifikacija za to natjecanje. Trebali su igrati polufinale turnira s Poljacima, a ovako će Valerij Karpin tek u domovini okupiti reprezentaciju s kojom će u dva navrata odigravati testne oglede s U-21 selekcijom. No, tko zna, možda Rusima prođe i žalba na Međunarodnom sportskom sudu (CAS) pa ih krovna nogometna organizacija ipak vrati u pokušaj da se plasiraju na Mundijal.

Da je Dzjuba odbio poziv, otkrio je sam izbornik Karpin:

- Ne može doći, teška je situacija u Ukrajini, a on tamo ima mnogo rodbine i prijatelja. Ispričao se i upitao me mogu li ga poštedjeti ovoga okupljanja - rekao je ruski izbornik.

image

Artem Dzjuba

ALEXANDER VILF Sputnik Via Afp

Dzjubu su, kako rekosmo, napala dva ukrajinska nogometaša na društvenim mrežama:

- Dok budeš takva šutljiva k*čka, skupa sa svojim seronjama od suigrača, nedužni civili bit će ubijani po Ukrajini - napisao mu je Vitalij Mikolenko koji je iz kijevskog Dinama u siječnju prešao u redove engleskog premierligaša Evertona.

Jarmolenko je otišao i korak dalje, na internetu je svojedobno bila isplivala i Dzjubina snimka seksualnog karaktera.

- Znam da neki od vas Rusa vole prikazivati svoja jaja na kameri, ali sada treba pokazati muda i u stvarnom životu - sročio je tada Jarmolenko, igrač londonskog West Hama.

Linker
02. svibanj 2024 20:24