Miodrag Ješić

 Screenshot
TUŽNA VIJEST

Šok u Srbiji: U stravičnom sudaru s kamionom poginuo proslavljeni bivši nogometaš i trener Partizana!

Teška prometna nesreća dogodila se danas u Vojvodini, potvrđeno je da je poginuo Miodrag Ješić
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. prosinac 2022. 12:49

U teškoj prometnoj nesreći na cesti Ruma – Jarak u Srbiji, u četvrtak ujutro poginuo je 66-ogodišnji Miodrag Ješić, bivši igrač i trener Partizana, te reprezentativac Jugoslavije. Nesreća se dogodila oko 10.30 kada je osobni automobil "Citroen" u kome je bio Ješić iz neutvrđenih razloga prešao u suprotni smjer udarivši direktno u kamion sa prikolicom. Miodrag Ješić, vozač osobnog automobila, preminuo je na mjestu nesreće, dok je vozač teretnjaka zadobio lakše tjelesne ozljede.

Obrambeni igrač bio je Ješić, žestoki stoper poznat u ligi bivše države koji je pet godina igrao za beogradski Partizan (1980-85), a u to razdoblju stigao je i do reprezentacije Jugoslavije za koju je upisao osam nastupa i dva pogotka. Nakon odlaska iz Partizana prešao je u Tursku gdje je igrao za Altay i Trabzonspor postavši rekorder po sakupljenim kartonima, pa su ga Turci prozvali "Ješić kasapin", što bi dakako u prijevodu značilo "mesar".

U zadnjoj godini igranja za Trabzonspor u dvoboju sa beskompromisnim Ješić teško je ozljeđen igrač Fenerbahčea Ridvan Dilmen koji je potom prošao čak 16 operacija, ali je nakon pet godina pokušaja povratka 1995. morao završiti karijeru.

U trenerskoj opusu Ješića ima čak 26 klubova, većinom po Aziji i Africi, a posljednji u tom nizu je bio je saudijski Al Shoulla gdje je dobio otkaz nakon pet utakmica na klupi sredinom rujna ove godine. Trenersku karijeru počeo je u Obiliću s kojim je osvojio Kup, vodio je Budućnost i Sarajeva, u dva navrata i Partizan s kojim je kao igrač osvojio prvenstvo, a prvak je u ulozi trenera bio u Bugarskoj sa CSKA, zatim u Libiji i Mjanmaru (Burma).

Linker
27. travanj 2024 03:36