Ansu Fati se opet ozlijedio i zabrinuo navijače Barcelone

 JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Jose Breton/nurphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
NAKON ISPADANJA

Šok za Barcelonu, ‘novi Messi‘ u suzama napustio travnjak, neće ga biti dugo vremena? ‘Svima nam je teško‘

Katalonci su nakon Lige prvaka, ispali i iz Kupa kralja, dok su u prvenstvu na šestom mjestu
Piše: Sportske novosti/Mladen BarišaObjavljeno: 21. siječanj 2022. 08:45

Nastavlja se velika kriza Barcelone. Nakon što su još ranije ispali iz Lige prvaka, a u prvenstvu drže tek šesto mjesto, Katalonci su doživjeli novi težak udarac. Athletic Bilbao ih je izbacio iz Kupa nakon što je regularni dio završio 2:2, a onda Muniain zabio iz penala za pobjedu.

Da stvar bude gora za Barcu, ozlijedili su se Pedri i Ansu Fati koji bi s terena izgleda mogao izbivati i dva mjeseca.

"Mislim da je obnovio ozljedu... Jako mu je teško, a i svima nama", rekao je Ferran Torres koji je zabio i svoj prvi gol u dresu Barce:

"Bilo je teško, a na kraju nismo uspjeli... Moramo nastaviti s radom i ići naprijed. Moramo se riješiti ove crne rupe u koju smo upali. Mislim da smo igrali dobro, ali imali smo i individualnih grešaka."

Fati je propustio veći dio prošle sezone zbog ozljede (lijevog) koljena. Ove sezone ponovno je pauzirao uslijed problema s drugim (lijevim) koljenom. Ozlijedio se svega nekoliko dana nakon što je potpisao novi ugovor s Barcelonom, do 2027. Ugovor je napose intrigantan zbog činjenice što sadrži odštetnu klauzulu – od milijardu eura!

Prema prvim procjenama, Fati je protiv Athletica ozlijedio mišićno tkivo (''hvala Bogu, nije koljeno'', najčešći je komentar među Barceloninim fanovima na društvenim mrežama).

"Stupanj ozljede i procjenu vremena izbivanja s terena moći ćemo konstatirati tek nakon detaljnijeg liječničkog pregleda" ustvrdio je legendarni Xavi, trener Barcelone, po završetku susreta u Bilbau.

Na istoj je utakmici ozlijeđen i Pedri. I on je napustio teren (u sudačkoj nadoknadi prvog produžetka).

"Kod Pedrija izgleda da se radi o lakšoj ozljedi"; pokušao je Xavi umiriti navijače Barce.

Trener Barcelone ističe i kako nema druge nego nastaviti raditi na svim segmentima.

"Mislim da je Athletic odigrao odličnu utakmicu. Bilo nam je teško stvarati šanse. Dobro su se branili i igrali jako intenzivno. Bili su superiorniji od nas u duelima. Djelovali su mi baš jako i bilo nam je teško. Pedrijev gol nam je dao krila za produžetke, ali onda je stigao taj penal", rekao je Xavi nakon susreta pa dodao:

"Pokušali smo, ali nije nam uspjelo. Nema nam druge nego da nastavimo vjerovati u ovaj projekt. Moramo vjerovati u La Ligu i Europsku ligu. Ne vidim drugog načina da napravimo dobar posao", zaključio je Xavi.

Linker
24. travanj 2024 11:15