Ronaldo,  Robinho, Ronaldinho, Roberto Carlos i Kaka (2006. godina)

 ANTONIO SCORZA/AFP/PROFIMEDIA Antonio Scorza/Afp/Profimedia
ŽALBA ODBIJENA

Šok za nekoć veliku nogometnu zvijezdu: Osuđen na devet godina zatvora, spasiti ga može još samo - Brazil!

Igrao je za brojne velikane poput Milana, Real Madrida, Manchester Cityja...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. siječanj 2022. 19:02

Bivša zvijezda Milana, Real Madrida i Manchester Cityja Robinho mora u zatvor. Prema pisanju Corriere dello Sporta, brazilski je napadač izgubio i zadnju žalbu u svojem slučaju u kojem je osuđen za silovanje i čeka ga devet godina zatvora.

Robinho se kroz godine žalio na više nivoa, ali na kraju su svi potvrdili presudu i sada ga čeka dugotrajni zatvor. Incident za koji je osuđen se dogodio u Milanu 2013. godine kada je Robinho sa svojim prijateljem Ricardom Falcom silovao 23-godišnjakinju.

Iako je Brazilac tvrdio da je sve bilo dobrovoljno, telefonski razgovori i poruke koje su predočene kao dokaz su pokazale da je odbijen više puta. Sud Corte di Cassazione u Rimu koji predstavlja najvišu instancu za žalbe, sada mu je ukinuo i zadnju nadu pa bi 38-godišnjak morao odslužiti kaznu koja mu je propisana.

Ipak, izgleda da bi se mogao i izvući i mirno živjeti u rodnom Brazilu čiji ustav zabranjuje izručenje svojih državljana u druge zemlje. Italija može od Brazila tražiti da tamo odsluži kaznu, no nije sigurno ni da će se to dogoditi. Brazilac je zadnju utakmicu u karijeri odigrao još 2020. godine. Santos ga je doveo tog ljeta, a onda samo šest dana kasnije i otpustio zbog teških optužbi koje su sada i potvrđene.

Linker
26. travanj 2024 07:46