Uprava Evertona

 PAUL GREENWOOD/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Paul Greenwood/shutterstock Editorial/profimedia
STRASTI SE NE SMIRUJU

Šokantan eksces potresa Englesku, navijači zlostavljali upravu velikana: ‘Bolje vam je da ostanete doma!‘

Atmosfera oko momčadi sve je napetija, navijači gube strpljenje i iskaljuju se na upravi kluba
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 14. siječanj 2023. 14:56

Upravni odbor Evertona neće biti prisutan na domaćoj utakmici protiv Southamptona nakon što su ih iz policije savjetovali da ne ugrožavaju vlastitu sigurnost. U situaciji koja se do sada nije dogodila, predsjednik Bill Kenwright, Denise Barrett-Baxendale, izvršna direktorica, financijski direktor Grant Ingles i Graeme Sharp, jedan od najvećih igrača kluba, držat će se podalje od Goodison Parka.

Automobil Denise Barrett-Baxendale napadnut je od strane pristalica Plavih, a direktor kluba je fizički napadnut, nakon što je posljednja Evertonova domaća utakmica završila porazom od Brightona rezultatom 4:1.

Prema informacijama BBC Sporta, Barrett-Baxendale također je bila izložena seksističkom i prijetećem govoru dok je pokušavala napustiti stadion u svom automobilu.

image

Evertonovi navijači

OLI SCARFF Afp

U petak navečer na Twitteru je objavljen video od 40 sekundi koji prikazuje niz transparenata koji ciljano, kolektivno i pojedinačno kritiziraju upravu i traže njihov odlazak. Atmosfera je postala sve napetija.

Everton se oglasio, pa kaže da su članovi odbora primili upute nakon zlonamjerne i neprihvatljivo prijeteće korespondencije koju je klub primio i sve češćeg broja incidenata antisocijalnog ponašanja – uključujući ciljanu fizičku agresiju na nedavnim domaćim utakmicama.

Savjetnik za sigurnost rekao je: "Nakon temeljite procjene rizika i kao odgovor na prijetnje koje je primio klub i obavještajne podatke koje smo prikupili, članovima Uprave kluba rečeno je da ne smiju prisustvovati današnjoj utakmici."

Glasnogovornik kluba dodao je: "Ovo je odluka bez presedana za nogometni klub Everton - nikada prije nije cijelom našem Upravnom odboru naređeno da ne prisustvuje utakmici iz sigurnosnih razloga. Ovo je duboko tužan dan za Everton i njegove navijače."

Linker
17. travanj 2024 19:10