Sergej Jakirović u Zrinjskom

 Snimio: Miljenko Karačić
ODJECI SENZACIJE

Šokantan poraz od najslabije momčadi lige doživio i Sergej Jakirović: ‘Neshvatljivo, poklonimo im dva gola‘

Poraz kod posljednje Zvijezde 09 jeste zabrinjavajući po Zrinjski, ali zapravo nije alarmantan
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 05. prosinac 2023. 16:03

Poraz Zrinjskog, dvostrukog uzastopnog prvaka BiH kod Zvijezde 09, ekipe koja je uvjerljivo zadnja na ljestvici Premijer lige i koju samo čudo može spasiti od ispadanja, jeste i senzacionalan i, za Mostarce zabrinjavajući, ali nije alarmantan ili "apokaliptičan" kakav se možda može vidjeti.

Istina da je Zvijezda 09, ekipa koja je nabrzinu "sklepana" jer u Premijer ligu ušla "pet do 12", jer je klub koji je trebao ući ostao bez licence, u prethodnih 15 kola dobila samo jednu utakmicu, i to još sredinom ljeta, ali nije ovo Zrinjskom prvi put da gubi tamo gdje nikako ne bi smio. Prije dvije sezone, kada je pod Sergejom Jakirovićem Zrinjski "protutnjao" ligom jedini poraz doživio je od Radnika iz Bijeljine, ekipe koja je te sezone ispala iz lige. Ono što ipak može zabrinuti Mostarce je opći dojam koji su ostavili u ponedjeljak u Ugljeviku. Aktualni prvak izgledao je nemotivirano, nezainteresiran da nešto napravi, a pogreške iz kojih su igrači domaćih zabili oba svoja gola odaju dojam da su gosti mentalno bili svuda osim u utakmici.

- Umor je donekle napravio svoje, ali nije mi jasno zašto smo u određenim trenucima bili nervozni. U drugom poluvremenu napravili smo dvije neshvatljive pogreške, poklonimo oba gola. Nakon toga smo htjeli na silu, ali nije išlo. Morali smo puno više od ovoga - rekao je Mario Ivanković koji će na mjestu šefa struke sigurno ostati do kraja godine, a onda će Zrinjski potražiti stalno rješenje na mjestu prvog trenera gdje je nedavno Krunoslav Rendulić dobio otkaz.

Zrinjski sada definitivno nije u najboljem položaju, Borac mu je pobjegao na sedam bodova i osigurao jesenski naslov, a do kraja polusezone čekaju ga dvije vrlo zahtjevne utakmice, prvo Široki za vikend, a onda domaća utakmica sa Sarajevom. Ipak, da se vratimo na tvrdnju da ova situacija uopće nije alarmantna po Zrinjski.

Nakon ovog poraza Zrinjski ima 32 boda i i četiri poraza iz 16 kola. Prošle sezone u isto vrijeme imao je samo bod više, i poraz manje, da bi tu sezonu završio kao prvi - s 20 bodova prednosti ispred drugoplasiranog.

Linker
16. svibanj 2024 01:09