Vedat Vatansever

 Screenshot: www.fotospor.com
IN MEMORIAM

Šokantna vijest iz Istanbula: U 49. godini preminuo dugogodišnji suradnik Sportskih novosti

Imao je problema sa srcem, ali oporavio se dobro. Nije se cijepio od Covida, zarazio se...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. prosinac 2021. 17:15

U ovo odurno pandemijsko doba navikli smo na tragične vijesti, a jedna takva šokantna stigla nam je iz Istanbula - u 49. godini života preminuo je dugogodišnji suradnik Sportskih novosti Vedat Vatansever.

Vatansever, što na turskom jeziku znači Patriot, bio je novinar nekoliko tamošnjih televizija i drugih medija, a kasnije se bacio u menadžerske vode. Za Sportske novosti nastavio je tradiciju suradnje od oca Yahije, koji se desetljećima javlja s vijestima i pričama iz Turske. Prije deset godina Vedat je preuzeo tu "štafetnu palicu". imao je osobna poznanstva s vodećim ljudima turskog nogometa, predsjednicima, direktorima i trenerima poput Fatiha Terima, dogovorao nam je intervjue, javljao informacije i sam povremeno pisao tekstove.

No, i više od toga, Vedat je živio sa Sportskim novostima, na dan potresa u Zagrebu među privima je nazvao da pita je li sve u redu, jesu li svi dobro. Itekako je puno pomogao mnogim hrvatskim nogometašima koji su igrali u Turskoj, s nekima se i sprijateljio, kao što su Stjepan Tomas, Milan Rapaić...

Prije dvije godine napustio nas je Yahija, sada i Vedat. Imao je problema sa srcem, ali oporavio se dobro. Nije se cijepio od Covida, zarazio se, desetak dana je bio u bolnici, posljednja tri na intenzivnoj njezi, nažalost nije se izvukao.

Yahija je rodom sa Sandžaka, bio je beogradski student i prijatelj kasnijeg prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana s kojim je u mladim danima igrao tenis, preselio se u Tursku gdje je Vedat nastavio njegovim stopama prvo u novinarskom potom i menadžerskom poslu. Živio je u azijskom dijelu Istanbula i navijao za Fenerbahče. Često je dolazio u Hrvatsku, posebno u Zagreb i Istru gdje su mu brojni prijatelji. Sahranjen je u srijedu.

Linker
18. travanj 2024 14:50