Detalj iz četvrtfinalnog dvoboja Hrvatske i Rusije na SP 2018.

 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
JE LI MOGUĆE?

Šokantne tvrdnje bacaju ljagu na Svjetsko prvenstvo: ‘Sve smo namjestili osim utakmice s Hrvatskom!‘

‘Mislite li da je španjolski kralj dolazio bezveze? Vjerujte mi, uskoro će se puno toga saznati!‘
Piše: SNObjavljeno: 05. siječanj 2023. 22:03

Rusija je bila domaćin Svjetskog prvenstva 2018. godine i na tom je turniru stigla do četvrtfinala gdje ju je Hrvatska izbacila boljim izvođenjem jedanaesteraca. Bivši reprezentativac SSSR-a i Rusije Andrej Kančelskis je sada sve šokirao tvrdnjama kako su Rusi do susreta s Hrvatskom stigli namještanjem utakmica.

"Nemam ništa protiv protiv tadašnjeg izbornika Čerčesova, ali na čemu da mu čestitam? Na tome što smo kupovali utakmice? Da, sve utakmice do one kad smo ispali od Hrvatske smo kupili. Bili smo domaćin i napravili isto kao i Južna Koreja i Japan koji su ubili Talijane sudačkim odlukama", ispalio je Kančelskis za Match Tv pa nastavio:

image

Andrej Kančelskis iz vremena dok je nastupao za škotski Glasgow Rangers

CHRIS BACON Afp

"Protiv koga smo igrali? Protiv Urugvaja koji nas je razbio i protiv Španjolaca koji su igrali neobjašnjivo. Bila je to jako čudna utakmica i vjerujte mi da će se prava istina o njoj tek saznati."

Novinari su ga pitali kako je moguće da se utakmice namještaju na takvoj razini.

"Jeste li se ikada pitali zašto je španjolski izbornik idući dan dobio otkaz? Mislite li da je španjolski kralj dolazio bezveze? Vjerujte mi, to je bio poseban dogovor. Španjolci nisu igrali kako znaju. Ja sam bio nogometaš, valjda razumijem što to znači", rekao je Kančelskis pa dodao:

"Kako biste vi postupili da od vas to traži kralj? Zato nisu pokazali nikakvu inicijativu. Vjerujte mi, uskoro će se puno toga saznati", zaključio je bivši nogometaš.

Linker
28. travanj 2024 06:10