Tom Brewitt je na treningu imao samo jednu misiju - ozlijediti suigrača Dana Clearyja
 Twitter
Glasno je odjeknulo

Šokantno priznanje bivšeg igrača Liverpoola: ‘Namjerno sam ga ozlijedio da bih ja mogao igrati‘

Bivši igrač Liverpoola s javnosti podijelio priču o tome kako se riješio konkurencije
Piše: Borna AbramovićObjavljeno: 17. listopad 2020. 13:47

Bivši igrač mlade momčadi Liverpoola priznao je da je namjerno ozlijedio svog tadašnjeg suigrača suigrača u pokušaju da izbori mjesto u prvoj momčadi. Tom Brewitt prošao je nogometnu akademiju u Redsima provevši 10 godina u klubu u kojem je od rođenja te je bio kapetan vodeći mladiće Liverpoola u FA kupu mladih.

U sezoni 2015./16. Redsi su imali velike probleme s ozljedama na poziciji središnjeg braniča, a odsutni su bili Mamadou Sakho, Kolo Toure i Martin Škrtel, a trebali su igrati utakmicu FA kupa protiv League Two momčadi Exeter Cityja. Jürgen Klopp imao je samo jednu opciju, posegnuti u omladinski pogon ne bi li pokrpao momčad.

Kakva je konkurencija u mlađim sastavima velikih klubova za priključivanje prvoj momčadi najbolje pokazuje primjer u ovoj priči o mladom Brewittu koji je za jedan britanski podcast nakon četiri godine ispričao svoju priču, a najviše je sve šokirao priznanjem u kojem je rekao da je bio toliko odlučan zaigrati da je na treningu namjerno ozlijedio svojeg suigrača Dana Clearyja.

- Jürgen je znao da smo osakaćeni u zadnjem redu te je odlučio s posudbe vratiti Thiaga Illorija. To Dan i ja nismo znali sve do kraja siječnja pa je bilo očito kako obojica konkuriramo za istu poziciju - kaže Brewitt.

- Oduvijek smo on i ja bili dobri, ali sam odlučio prekinuti naš odnos, bilo je ili on ili ja pa sam ga odlučio ozlijediti na treningu ne bi li ispao iz kombinacija. Nisam ga pokušavao teško ozlijediti, ali pokušavao sam ga dovoljno onesposobiti da mi nije na putu. Nisam ponosan na to, ali nije me bilo sram u tom trenutku - šokirao je sve priznanjem Brewitt.

Cleary je završio na štakama na dva tjedna, ali Brewitt nikada nije zaigrao protiv Exetera jer je i sam četiri dana prije dvoboja ozlijedio oko... Moglo bi se reći - instant-karma.

Linker
23. travanj 2024 13:07