Žrtve nakon suđenja Barryju Bennellu 2018. godine

 ANTHONY DEVLIN/AFP/PROFIMEDIA
NEOPISIVO RAZOČARANJE

‘Šokirani smo i užasnuti!‘ Slučaj pedofilije u Manchester Cityju otišao u zastaru zbog smrti ključnog svjedoka

Zloglasni trener već služi 34-godišnju zatvorsku kaznu koju je dobio 2018. godine...
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 13. siječanj 2022. 23:47

Osmorica bivših nogometaša koji su tužili Manchester City zbog tvrdnji da ih je između 1979. i 1985. godine zlostavljao zloglasni trener Barry Bennell neće dočekati pravnu zadovoljštinu. Visoki sud odbacio je njihovu tužbu uz objašnjenje da je prošlo previše vremena i da se ne mogu utvrditi činjenice koje bi nedvosmisleno ukazivale na odgovornost kluba.

Bennell već služi 34-godišnju zatvorsku kaznu koju je dobio 2018., kada je osuđen zbog seksualnog zlostavljanja djece između 1979. i 1991. godine, no osmorica muškaraca koji su sada u 40-im i 50-im godinama života htjeli su da za njegova zlodjela odgovara i Manchester City. Tražili su naknadu štete za psihičke posljedice, kao i za gubitak potencijalne zarade od nogometa.

Ipak, sudac Johnson ustvrdio je da se povezanost zlostavljanja i Bennellovog odnosa s klubom nije mogla do kraja utvrditi te da su se tužitelji prekasno javili.

- Nije pošteno, nakon svih ovih godina, donijeti odluku o odgovornosti kluba samo na temelju djelomičnih dokaza. Iako imate dobro objašnjenje zbog čega ste tako kasno odlučili dignuti tužbu, dokazi su sada puno manje jasni nego što bi bili da su podastrijeti na vrijeme. Između ostaloga i zato što je ključni svjedok umro 2010. godine - objasnio je sudac.

Odvjetnik osmorice muškaraca David McClenaghan izjavio je da su "šokirani i užasnuti" odlukom te najavio žalbu.

- Moji su klijenti neopisivo razočarani ponašanjem Manchester Cityja u ovom slučaju. Iako je sudac utvrdio da je Bennell bio njihov skaut i da je organizirao probne utakmice, klub je izbjegao odgovornost samo zbog tehničkih razloga - poručio je McClenaghan.

Linker
08. rujan 2024 01:34