Jose Daniel Valencia

 YOUTUBE SCRENSHOT
POTPUNA NEVJERICA

Šokirao sve u domovini: Osvojili su SP, on nije ni dotaknuo pehar, a sad je odbio i poziv na veliki finale

José Daniel Valencia za argentinsku reprezentaciju odigrao je 41 utakmicu i postigao pet pogodaka.
Piše: Andro PolićObjavljeno: 16. prosinac 2022. 12:49

Prije 44 godine okusio je draž osvajanja prvog naslova svjetskog prvaka za svoju domovinu, a sada je odbio pozivnicu na finale, kako bi gledao, potencijalno, treću titulu Argentine u povijesti. On je José Daniel Valencia, član generacije ‘78, a kao bivši kotačić svjetskih prvaka dobio je poziv od Fife da prisutstvuje finalu između Argentine i Francuske. Međutim, on se samo - zahvalio.

- Tata je dobio pozivnicu. Ja sam bio u šoku, gotovo da sam počeo pakirati stvari. Ipak, on je to odbio i rekao im da ima obavezu. Ne mogu opisati kakav sam bijes osjetio, svi smo htjeli ići tamo. Tada sam shvatio...- komentirao je njegov sin Daniel Valencia.

Presudila je tradicija koju dijele sin i otac. Taj običaj nalaže da sve utakmice gledaju zajedno, jeda od njih radi mate čaj 15-ak minuta prije utakmice, dok drugi ide po kolačiće.

- Moj sin ne može shvatiti zašto sam odbio poziv, ali ja sam takav. Nisam ni dirao pehar koji smo osvojili 1978., a medalju su mi kasnije dali jer sam htio grliti majku. Ako budemo prvaci, želim se zagrliti sa svojom obitelji. Oni su mi prioritet, oduvijek je tako i možda me mnogi ne poznaju, ali cijeli život su mi na prvom mjestu bili osjećaji i boravak s najdražima - poručio je otac.

Za argentinsku reprezentaciju odigrao je 41 utakmicu i postigao pet pogodaka.



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Tko će od Vatrenih sigurno napraviti transfer nakon Mundijala, a za koga se ne bi čudili da ode u veliki klub? Koliko će Hrvata biti u idealnoj momčadi prvenstva? S kojim sustavom bi Dalić mogao iznenaditi Maroko? Odgovore na ta i druga pitanja saznajte u novom Mundocastu u kojem je gostovao Stjepan Tomas:

Linker
25. travanj 2024 01:55