HARRY LANGER/DEFODI IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
OCJENE HR NOGOMETAŠA

Sosa na prvom mjestu, Majer odmah iza njega, a u TOP 5 našao se i bivši veznjak Hajduka!

Popis desetorice najboljih hrvatskih nogometaša u 10 najboljih europskih liga (prema Sofa Scoreu)
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 31. listopad 2022. 23:17

Već tradicionalno vam ponedjeljkom donosimo popis desetorice najboljih hrvatskih nogometaša u 10 najboljih europskih liga prema odabiru platforme SofaScore.

Proteklog je vikenda najvišu statističku ocjenu zaradio lijevi bek Stuttgarta Borna Sosa. Njegova partija protiv Augsburga (2:1) ocijenjena je s 8.4. Sosa je u 15. minuti asistirao za izjednačenje, oduzeo je dvije lopte i jednom otklonio opasnost.

Osvojio je tri od četiri duela na tlu te jedan od dva zračna duela. Uspješno je izveo osam od 20 centaršuteva, imao je i tri uspješne duge lopte u pet pokušaja.

Na drugom je mjestu Lovro Majer s ocjenom 7.8. Veznjak Rennesa upisao je asistenciju u domaćoj pobjedi protiv Montpelliera (3:0), kreirao je jednu veliku priliku, imao je dva od tri uspješna centaršuta, a uspješno je dodao šest od osam dugih lopti. Osvojio je pet od 11 duela na tlu, imao je i dva presijecanja te dvije oduzete lopte.

Treće mjesto dijele napadač Rangersa Antonio Čolak i veznjak Troyesa Ante Palaversa s ocjenom 7.7. Čolak je bio strijelac u visokoj pobjedi Rangersa protiv Aberdeena (4:1) na Ibroxu. Palaversa je u igru ušao u 81. minuti gostovanja kod Paris Saint-Germaina te je postigao pogodak iz jedinog udarca prema domaćim vratima.

image
SofaScore

Za nijansu slabiji učinak imao je Čolakov suigrač Borna Barišić, asistent u ogledu s Aberdeenom, s ocjenom 7.6.

Tri sljedeće pozicije u Top 10 zauzimaju Ivan Perišić (Tottenham), Mario Pašalić (Atalanta) i Mario Ćurić (Torpedo Moskva). Svi su ocijenjeni sa 7.5, s tim da su Perišić i Barišić upisali asistencije u gostujućim pobjedama svojih momčadi protiv Bournemoutha i Empolija, dok je bivši kapetan Šibenika bio među najboljima u minimalnom porazu protiv gradskog rivala Spartaka.

Deveto mjesto dijele lijevi bek Salernitane Domagoj Bradarić i napadač Benfice Petar Musa s ocjenom 7.3. Bradarić je asistirao za treći gol u gostujućoj pobjedi protiv Lazija (1:3), dok je Musa ušao u igru u 72. minuti i zabio četvrti gol u domaćem slavlju protiv Chavesa (5:0).

Važno je napomenuti da su ove ocjene formirane isključivo na temelju statističkih podataka igrača u utakmicama, pa stoga ponekad mogu i odstupati od subjektivnih dojmova i impresija o pojedinoj izvedbi.

Linker
18. svibanj 2024 15:59