RONALD GORSIC Cropix
SERIJA IZNENAĐENJA

Šotiček debitirao u porazu, Basel ne izgleda dobro, bivši hajdukovac spasio svoj klub od totalnog debakla

Početak švicarskog prvenstva donio je čitav niz iznenađenja
Piše: D. MaričićObjavljeno: 29. srpanj 2024. 21:58

Početak švicarske Super League je pun iznenađenja. Prvak Young Boys s novim trenerom Patrickom Rahmenom upisao novi poraz. Young Boys je odigrao utakmicu više i doživio treći poraz, ovoga puta od St. Gallena 0:4. Na posljednjem je mjestu uz gol razliku 2:9.

I Basel ušao je s dva poraza u novo prvenstvo. Crveno-plavi na svom stadionu, pred samo 19.000 gledatelja, zasluženo su izgubili od nezgodnog Lugana. Novi igrač Basela Marin Šotiček ušao je u 65. umjesto Rüegga i debitirao za novi klub. Šotiček je pokazao da ima kvalitetu, bio je aktivan, ali se kasnije uklopio u slabu igru svoje ekipe. Prošle sezone Basel je bio u donjem dijelu ljestvice, a ovu sezonu s ovim igračkim kadrom zasad ne dnudi veliki optimizam. Pozitivno za Šotičeka je da će sigurno dobiti puno veću minutažu.

Drugi Hrvat u Super League, vratar Lausanne Karlo Letica, doživio je težak poraz od povratnika u najvišu ligu Siona, izgubili su 0:4. Letica je svojim obranama spasio svoj klub od težeg poraza. Servette je veliko iznenađenje, tri utakmice, tri pobjede, a Zürich, kojeg uspješno vodi Nizozemac Ricardo Moniz koji je jedno vrijeme trenirao Slaven Belupo, upisao je drugu pobjedu. U pobjedničkoj ekipi dobru igru u obrani je pružio Nikola Katić, a uz to je postigao gol.

U drugom kolu igralo se otvoreno i ofenzivno. Postignuto je 26 golova, što je u prosjeku 4.3 po utakmici.

Linker
06. rujan 2024 02:12