ALESSANDRO GAROFALO Afp
RIJEČ TRENERA

Southgate nakon rušenja Ukrajinaca: ‘Kvalitetni smo, ali ovo je glavni razlog zašto igramo polufinale‘

Engleska je zaista jaka, i pojedinačno i kao momčad - rekao je Ševčenko
Piše: HinaObjavljeno: 04. srpanj 2021. 08:30

U posljednjem susretu četvrtfinala Europskog nogometnog prvenstva reprezentacija Engleske je u Rimu pobijedila Ukrajinu sa 4-0 (1-0). Golove za Englesku zabili su Harry Kane (4, 50), Harry Maguire (46) i Jordan Henderson (63), a također valja istaknuti kako je Engleska do polufinala stigla bez primljenog gola, s razlikom pogodaka 8-0.

Engleski izbornik Gareth Southgate izjavio je u subotu, nakon što se njegova reprezentacija plasirala u polufinale Europskog prvenstva pobijedivši Ukrajinu 4-0, da je duh cijele skupine taj koji izdvaja njegovu momčad od ostalih.

- Izveli smo fantastičnu predstavu, ne samo igrači koji su započeli, već i igrači koji su kasnije ušli u igru", rekao je Southgate na konferenciji za novinare. "Također zapravo razmišljam o igračima koje sam izostavio iz ekipe, a koji nisu izašli na teren - dodao je.

- Oni su bili tako veliki dio onoga što radimo. Teško je održati grupu ove veličine uključenom, sretnom, osjećajući se cijenjenom. A opet, ti su dečki bili fenomenalni u načinu na koji su se žrtvovali za grupu. Zbog tog smo duha u polufinalu. Naravno da je kvaliteta naše igre važna, ali vidio sam da puno reprezentacija ispada jer nemaju duh ovih dečkiju - istaknuo je engleski izbornik.

Ukrajinski izbornik Andrej Ševčenko rekao je da vidi Englesku u finalu Europskog prvenstva, dodavši da će njegova nacija morati poboljšati svoj fond igrača ako se želi natjecati na najvećim nazjecanjima.

Bivši napadač Ukrajine rekao je da nije previše razočaran učinkom svoje momčadi, unatoč porazu.

- Engleska je zaista jaka, i pojedinačno i kao momčad, imaju sjajnog trenera (Gareth Southgate) i stigli su do polufinala, a vidim da mogu doći do finala - rekao je Ševčenko.

- Engleska je danas igrala vrlo pragmatično, koristili su svoje jake strane, iskorištavali su naše pogreške što su onda odigrali vrlo dobro, na vrhunskoj razini. Oni su kontrolirali utakmicu - rekao je Ševčenko.

- Dok ne budemo imali domaće prvenstvo na dobroj razini, rjetko ćemo dolaziti na ovakva natjecanja.

Engleski reprezentativac Harry Maguire, koji je zabio jedan gol u pobjedi Engleske 4-0 protiv Ukrajine u četvrtfinalu Europskog prvenstva u subotu, izjavio je da se Gordi Albion ne želi zaustaviti u polufinalu.

- To je super senzacija. Dva polufinala na dva velika turnira zaredom, to je uspjeh, ali ne želim kvariti veselje- ne želimo se ovdje zaustaviti. Čeka nas velika utakmica i želimo ići dalje nego na SP-u. Super je da smo pobijedili, a načlin na koji smo to učinili pokazuje koliko smo napredovali. Samo da to potraje! U svlačionici vlada veliko povjerenje. Prvo je poluvrijeme bilo teško, brzo smo zabili gol, ali su nam oni stvorili nekoliko problematičnoh situacija. Drugi gol nas je jako osnažio i od tog smo trenutka kontrolirali utakmicu. To je bilo stvarno dojmljivo, ali ova skupina igrača se neće zadovoljiti s polufinalom, želim ići dalje - rekao je nakon utakmice Maguire za BBC.

Linker
27. travanj 2024 00:48