PUN MI GA JE K....

'Spahića zbog 'lakta' treba potjerati iz Francuske ili mu odsjeći ruku'

Disciplinska komisija Francuskog nogometnog saveza (FFF) je kaznila BiH reprezentativnog braniča Montpelliera Emira Spahića sa 7 utakmica suspenzije zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici Montpellier - Lens (1:4) odigranoj 19. ožujka 2011., laktom udario igrača Lensa Issama Jemaau.
Piše: Dragan ZubovićObjavljeno: 10. travanj 2011. 20:03

Kapetanu reprezentacije BiH ovo nije prvi put da je pod suspenzijom FFF-a. U ovoj sezoni je zbog suspenzije propustio čak 10 utakmica, a zbog posljednje kazne morat će propustiti i finale Liga kupa protiv Marseillea na Stade de Franceu.

- Iako je za ovakve poteze propisana maksimalna kazna od 6 utakmica, bili smo strožji jer je Spahić recidivist pa smo “odrezali” kaznu od 7 utakmica suspenzije - piše u obrazloženju odluke Disciplinske komisije FFF-a.

Nije mu prvi put

Prije ove druge suspenzije od 7 utakmica, 11. prosinca 2010. na utakmici Brest - Montpellier (0:0) Spahić je već bio kažnjen sa 5 utakmica suspenzije jer je tada laktom udario napadača Bresta Nolana Rouxa. Zanimljivo da glavni sudac nije vidio njegov nesportski potez, ali je zato na temelju TV-snimke bio kažnjen od Disciplinske komisije FFF-a. Svojim nesportskim ponašanjem Spahić je izazvao bijes kod vodećih francuskih sportskih novinara, osobito TV-zvijezda komercijalne televizije Canal plus, koji su napravili veliki medijski pritisak na njega i Disciplinsku komisiju FFF-a.

- Emir Spahić je odličan branič, koji spada među najbolje stopere francuske Ligue 1. Međutim, on je recidivist jer je dva puta udario laktom protivničke igrače pa ga zbog njegovog nesportskog ponašanja treba potjerati iz Francuske ili mu odsjeći ruku, kako više ne bi udarao protivničke igrače - rigao je vatru na Spahića jedan od vodećih francuskih TV komentatora Pierre Menes na francuskoj komercijalnoj televiziji Canal plus, koja prenosi utakmice francuske Ligue 1.

Ogromna je ljutnja francuskih novinara na Spahićevo ponašanje nakon što je dva puta udario protivničke igrače laktom. Inače, Jemaau je udario u trenutku dok mu je glavni sudac Sebastien Moreira bio okrenut leđima pa se tada “prošvercao” kod suca, ali je zato kažnjen od strane Disciplinske komisije FFF-a nakon što je francuska televizija prikazala snimku njegovog udarca.

Niccolin opet napada

- Spahić je sjajno igrao za naš klub, ali nažalost ovakvo ponašanje se ne može tolerirati u profesionalnom nogometu - kazao je trener Montpelliera Rene Girard za L’Equipe.

Predsjednik Montpelliera Louis Niccolin, koji je inače poznat po vulgarnim izjavama i otkvačenom ponašanju, kazao je francuskim novinarima da je jako bijesan zbog Spahićevog ponašanja i zatim vulgarno ispalio:

- Pun mi je više k... ovog Spahića.

“Predsjedniče, da napišem tu vašu prostu izjavu s tri točkice” naivno je upitao jedan mladi francuski novinar, a na to je Nicollin opet bio u svom elementu:

- Ma nabijem te na tri točkice, Spahić mi se popeo na vrh glave, pun mi je više k... njegovih ispada. Bolje da više ništa ne govorim jer će Disciplinska komisija kazniti još strožje i mene i njega.

Linker
23. rujan 2024 06:29