PAUL TERRY/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Paul Terry/zuma Press/profimedia
IZBORI SU NUŽNI

Španjolci dobili ultimatum, prijeti im oduzimanje SP-a: ‘Situacija se mora pod hitno vratiti u normalu‘

‘Samo tražimo da se omogući početak izbornog procesa. Dobili smo razna obećanja da će se to i dogoditi‘
Piše: SNObjavljeno: 03. listopad 2024. 12:32

Kako prenose mediji u Španjolskoj, na kraju sastanka održanog u Visokom vijeću za sport, Španjolski nogometni savez dobio je svojevrsni ultimatum kako što prije mora organizirati demokratske izbore u kojem će biti izabran novi predsjednik. U protivnom im prijeti oduzimanje SP-a kojeg su zajednički organizatori s Marokom i Portugalom.

- Sastanak je bio pozitivan. Ovo je problem koji postoji već godinu dana i mora se što prije riješiti. Španjolski savez je jedan od najvažnijih u svijetu, ako ne i najvažniji i on mora imati predsjednika. Fifa će na svojem kongresu 11. prosinca izabrati točna mjesta velikog događaja, a pritom više od 200 saveza mora dati povjerenje tom dugoročnom projektu. Da bi se to dogodilo, Španjolski nogometni savez mora imati predsjednika - rekao je Emilio García Silvero, jedan od direktora Fife.

S druge strane Angelo Rigopoulos, Uefin generalni direktor za integritet i regulaciju nije oklijevao ukazati na opasnost u kojoj se nalazi Savez.

- Situacija se mora što prije mora vratiti u normalu, a ako ne, kao što se dogodilo u drugim savezima, FIFA i UEFA će morati intervenirati.

Álvaro San Miguel, glavni tajnik Saveza je također apelirao:

- Samo tražimo da se omogući početak izbornog procesa. Dobili smo razna obećanja da će se to i dogoditi. Ponavljam, sastanak je protekao u pozitivnom ozračju i sa željom da se razriješe svi problemi.

Linker
04. listopad 2024 10:30