Luka Modrić

 FADEL SENNA Afp
KRALJEVI U FINALU

Španjolci Modrića ocijenili jednom zvjezdicom: ‘Real si je ovoga puta mogao priuštiti promašen penal‘

Real Madrid će u finalu Svjetskog klupskog prvenstva igrati protiv saudijskog Al Hilala
Piše: JL.Objavljeno: 09. veljača 2023. 08:25

Nakon nekoliko lošijih predstava u La Ligi, u utorak je madridski Real u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva u marokanskom Rabatu pobijedio egipatski Al-Ahly 4:1. U seciranju igre europskog prvaka komentatori španjolske Marce konstatirali su odličnu prezentaciju Ceballosa, te minornu minutažu Odrizole, Arribasa i Mariana Diaza. Posebno su se zauzeli za 21-godišnjeg ofenzivnog veznog igrača Sergija Arribasa, konstatiravši: zar ne bi bilo bolje dati njemu više prilika nego igračima, koji će vjerojatno napustiti klub ovoga ljeta?

U fokusu medijskog zanimanja bio je i učinak Valverdea, koji je pogotkom za 2:0, praktički "prelomio" utakmicu. Marca ističe kako je to Valverdeu deveti pogodak ove sezone, što je samo gol manje od izazova, kojega mu je trener Carlo Ancelotti postavio uoči natjecanja.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić odigrao je gotovo cijeli susret. Zamijenjen je u petoj minuti sudačke nadoknade. Za svoju izvedbu ocijenjen je jednom zvijezdicom (od tri). U komentaru je spomenut samo u jednoj rečenici:"U sasvim solidnoj utakmici momčad Reala mogla si je priuštiti i promašeni jednanaesterac, ovoga puta to je učinio Modrić".

Pitanje o Modrićevom promašenom penalu dobio je nakon utakmice i trener Reala Carlo Ancelotti.

"Jasno je da i oni koji su određeni za izvođače nekada moraju promašiti. Luka ih inače puca dobro i hijerarhija se kod mene zna: Benzema i Modrić su prvi izbor, a kada nema njih, to je Asensio", jasan je bio Talijan.

Finale Svjetskog klupskog prvenstva igra se u subotu (20 sati). Protivnik prvaku Europe je saudijski Al-Hilal, koji je polufinalu eliminirao brazilski Flamengo (3:2).

Linker
02. svibanj 2024 15:09