Veznjak Intera i Hrvatske reprezentacije Marcelo Brozović

 JOSE BRETON Nurphoto Via
VRUĆA TEMA

Španjolci: Pojavila se nova opcija u priči oko Marcela Brozovića, Barcelona pred velikim izazovom

Iako će Inter teško pristati, u korist Katalonaca ide činjenica da su dva igrača na izlaznim vratima Nerazzurra
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 21. siječanj 2023. 10:48

Nogometno tržište više ne nudi previše resursa u ofenzivnom dijelu, a Barcelona neće potpisati "samo za potpis" i dat će prednost kvaliteti igrača više nego poziciji. Ipak, razmišlja se o polivalentnom napadaču ili veznom igraču. U potonjem slučaju, još uvijek je na stolu ime hrvatskog veznjaka milanskog Intera Marcela Brozovića, koji je voljan je otići u Barcelonu, a Španjolci tvrde kako se pojavila nova opcija, ona s posudbom u Katalonski klub do kraja sezon uz opciju otkupa.

Barça je izgubila dva nogometaša u ovom prijelaznom roku (Gerard Piqué i Memphis Depay) i nadaju se da će unatoč teškoj ekonomskoj situaciji barem jedan doći. A ako ne može biti napadač, neka bude veznjak, sad kad Xavijeva momčad ima mogućnost igrati i s četvoricom u veznom redu, što su pokazali u finalu Superkupa protiv Real Madrida.

image
ISABELLA BONOTTO Afp

Veliki izazov bit će uvjeriti milanski Inter. Talijanskoj momčadi treba novac i nadali su se da će dobiti dio za Brozovića. Ali Barca može imati dva neočekivana saveznika. Oni su Milan Skriniar i Denzel Dumfries. Prvi ima dogovor da u lipnju besplatno ode u PSG, a Inter, koji ga je ljetos odbio prodati, sada bi mogao pristati da ga pusti za oko 15 milijuna kako ne bi otišao besplatno. Nizozemca pak, Chelsea i Manchester United prate nakon njegovog dobrog Svjetskog prvenstva i on je još jedan igrač na kojem se Inter zaraditi.

Barça ne može ulagati u transfere jer imaju vrlo malu financijsku "fair play" maržu i potrebna im je za kasniju kupovinu igrača. Upravo iz tog razloga sada će pokušati uvjeriti Inter da ga ostavi na posudbi do kraja godine, uz spomenutu opciju otkupa.

Linker
20. travanj 2024 01:44