Luka Modrić i Eder Militao nakon utakmice

 THOMAS COEX Afp
OČARAO IH JE

Španjolci se ne prestaju diviti čarobnom potezu s derbija: Tako bi to napravio i Modrić, njegov ‘padre‘

Jedan je igrač dobio posebne pohvale za izvedbu u inače fantastičnoj utakmici na Bernabeuu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. siječanj 2023. 06:22

Još jedan sjajan madridski derbi između Reala i Atletica odigran je protekle večeri na Santiago Bernabeu. Domaći su pobjedom od 3:1 nakon 120 minuta nogometa izborili polufinale španjolskog Kupa kralja, a potez večeri svakako je gol Rodryga Goesa u 79. minuti, izveden na asistenciju Luke Modrića. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i ‘desetka‘ Reala odigrao je čitavu utakmicu i dokazao da se vratio u pravi ritam nakon što je nekoliko utakmica odigrao sa smanjenom minutažom.

Ključan trenutak utakmice, po mnogima, dogodio se u 43. minuti. Tada se ozljedio Ferland Mendy, a trener domaćina Carlo Ancelotti u igru je uveo Danija Ceballosa. To je, uz Realovu promjenu formacije i isključenje Stefana Savića u 99. minuti usmjerilo dvoboj na stranu kraljevskog kluba.

Posebnu pozornost nakon dvoboja španjolski su mediji posvetili Rodrygovom golu za izjednačenje na 1:1. Brazilac je, kako vele, upotrijebio potez kojeg bi malotko učinio na takvoj utakmici. Primio je Modrićev pas, riješio se u slalomu četvorice igrača i maestralno pogodio.

- Zabio je vanjskim dijelom kopačke, onako kako bi to napravio i "njegov padre" Modrić. Udarac je bio sjajno izveden, tako da ga ni Oblak nije očekivao, a stoga ni mogao braniti - piše Marca.

Ceballos je dobio posebne pohvale:

- Startao je na klupi, jer je bilo očekivano da će Modrić i Kroos dobiti prednost. Međutim, njegova forma je sjajna. Zajedno s Camavingom, on je trenutno najbolji veznjak Reala.



POGLEDAJTE PRVU EPIZODU ‘VAR SOBE‘

Hoće li ‘dvorske borbe‘ ostaviti traga na igru Dinama? Ima li Ivan Leko momčad za napad na prvo mjesto? Zašto je Osijek ušao oslabljen u nastavak sezone? Tko će izboriti četvrto mjesto i europske nastupe? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja pronađite u prvoj epizodi našeg novog podcasta ‘VAR soba‘ u kojem je gostovao Ilija Lončarević.

Linker
19. travanj 2024 04:11