Modrić tijekom utakmice s Tunisom

 ABEER AHMED Nurphoto Via Afp
POGLED SUPARNIKA

Španjolci se raspisali o Vatrenima: ‘Sad je jasno tko je favorit. Prijetili su preko dvojice braniča‘

"Prijetnje su stizale samo iz prekida preko stopera Ćalete-Cara i Gvardiola", piše Marca
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. ožujak 2024. 17:23

Pobjedu Hrvatske protiv Tunisa u polufinalu ACUD Cupa u Egiptu popratili su i neki od medija u državama čije su reprezentacije suparnici Vatrenih u skupini Europskog prvenstva u Njemačkoj.

Španjolski As Hrvatsku je nakon ogleda s Tunisom predstavio kao "momčad koje se ne treba niti malo plašiti".

U izvještaju se navodi kako je Hrvatska imala nadmoć u posjedu koju nije znala iskoristiti. Kao jedine prijetnje navode skok igru kojom Vatreni mogu zaprijetiti preko Joška Gvardiola i ostalih "letećih tornjeva". Pohvale je zaradio vratar Ivica Ivušić, koji se s tri obranjena jedanaesterca prometnuo u junaka polufinalnog ogleda, a zaključak Asa je da se "protiv Hrvatske itekako može igrati".

O ogledu Hrvatske i Tunisa piše i Marca.

‘‘Balkanci, unatoč dominaciji, nisu uspjeli stvarati prilike za pogotke. Zapravo im je trebalo 56 minuta da dođu u prvu izglednu šansu kad je tuniski vratar Bechir Ben Said senzacionalno obranio udarac Andreja Kramarića glavom‘‘, navodi Marca u svom izvještaju.

image
Ahmed Gomaa/Xinhua News/Profimedia

Nadalje se ističe kako je Hrvatska bila opasna samo iz prekida.

‘‘Ni s Modrićem ni bez njega, hrvatska igra nije se poboljšala, a prijetnje su stizale samo iz prekida preko stopera Ćalete-Cara i Gvardiola. Hrvatsku je u finale odveo vratar Ivušić, koji je zaustavio tri suparnička jedanaesterca‘‘, piše Marca.

U autorskom tekstu o izgledima na Euru, novinar Marce Roberto Gomez tvrdi kako je Španjolska prvi favorit za osvajanje turnira u Njemačkoj.

‘‘Španjolska ima sjajnog izbornika Luisa de la Fuentea i niz impresivnih nogometaša koji mogu nastaviti svoj put uspjeha nakon osvajanja Lige nacija prošle godine. Španjolska ima sjajnu, vrhunsku momčad koja je miks veterana i darovitih mladih igrača. Prva tri rivala, Hrvatska, Albanija i Italija su teški, ali Španjolska je superiorna i nitko je ne želi za protivnika. Njeni izravni suparnici za naslov bit će Francuska, Portugal i Njemačka‘‘, tvrdi Gomez.

Novinar talijanske La Gazzette dello Sport Pierfrancesco Archetti analizira najopasnije suparnike Azzurra na predstojećem Europskom prvenstvu te naglašava kako skupina sa Španjolskom, Hrvatskom i Albanijom nije lagana. Među najteže protivnike Italije u misiji obrane naslova navodi Francusku, Englesku i Španjolsku, dok u drugu jakosnu skupinu svrstava Njemačku, Belgiju i Portugal. Vatreni nisu ušli u to probrano društvo...

Linker
12. travanj 2024 23:34