Alexia Putellas i Andrij Ševčenko

 FRANCK FIFE Afp
NITKO TO NIJE NAPRAVIO

Španjolska ljepotica zasjenila čak i zvijezdu večeri: Ovo je prava nogometna ‘Kraljica‘, a prijetio joj je kraj!

U jednom trenutku joj je u pitanje bila dovedena i cijela karijera, o čemu je progovorila i na sinoćnjoj večeri
Piše: Ivan AlaupovicObjavljeno: 18. listopad 2022. 14:04

Kapetanica Barcelone, Španjolka Alexia Putellas (28) posebna je priča sinoćnje gala-večere na kojoj je France Football dodijelio nagrade najboljim nogometašima (Karim Benzema) i nogometašicama.

Legendarna Španjolka koju u domovini od milja zovu ‘Kraljica‘, osvojila je Zlatnu loptu u ženskoj kategoriji već drugu godinu zaredom i ispisala povijest. Inače, ova nagrada se dodjeljuje od 2018. godine, a uspjeh je tim veći jer je sjajna veznakinja u srpnju pretrpjela tešku ozljedu prednjeg križnog ligamenta zbog čega je propustila Europsko prvenstvo u Engleskoj. U jednom trenutku joj je u pitanje bila dovedena i cijela karijera, o čemu je progovorila i na sinoćnjoj večeri.

image

Alexia Putellas

FRANCK FIFE Afp
image
FRANCK FIFE Afp

Beth Mead iz Arsenala koja se na tom prvenstvu okitila zlatom završila je na drugom mjestu, a Sam Kerr iz Chelsea na trećem.

"Jako sam sretna što sam opet ovdje, jako sretna. Kad sam ovu nagradu osvojila prvi put prije godinu dana, odlučila sam dodatno poboljšati svoje igre, pokušati da i momčad i ja dodatno napredujemo i ponosna sam što je to nagrađeno na ovaj način. Bez mojih suigračica ovo ne bi bilo moguće, ne bih bila ovdje. Jako vas cijenim i privilegija je biti vaš partner", rekla je Alexia u govoru kojim je impresionirala sve prisutne govoreći na španjolskom, katalonskom i engleskom jeziku.

image

Alexia Putellas

FRANCK FIFE Afp

28-godišnja nogometna zvijezda je priznala kako je pomislila da su je ljudi polako već počeli zaboravljati jer zbog ozljede nije mogla sudjelovati na Europskom prvenstvu, a oporavak će trajati još godinu dana. Postojala je i bojazan da će se morati oprostiti od nogometa...

image

Alexia Putellas

FRANCK FIFE Afp

"Hvala France Footballu i članovima žirija. Da budem iskrena, 5. srpnja kada sam slomila koljeno mislila sam da će moj povratak biti nemoguć, ali oporavak ide puno bolje od očekivanog. Također, čestitam Engleskinjama na osvojenoj tituli."

Njene brojke u sezoni 2021./22. govore same za sebe. Osvojila je trostruku krunu s Barcelonom - prvenstvo, kraljevski kup i Španjolski superkup, a uz to što je bila doprvakinja Lige prvaka s Barcelonom i zapečatila kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2023. sa Španjolskom reprezentacijom. Pojedinačno, Putellas je odigrala ukupno 43 utakmice u kojima je postigla 34 gola i podijelila 21 asistenciju te je bila treći strijelac i asistent Lige te najbolji strijelac i igrač Lige prvaka u prošloj sezoni.

image

Alexia Putellas

LLUIS GENE Afp

Kako se krajem prošlog mjeseca čak 15 nogometašica pobunilo protiv Španjolskog nogometnog saveza i izbornika Jorgea Vilde, jer nisu bile zadovoljne sanacijom ozljeda, atmosferom u svlačionici, Vildinim odabirom momčadi i njegovim treninzima, Putellas je sinoć upitana i o nastupu na sljedećem Svjetskom prvenstvu:

image

Alexia Putellas

TOBIAS SCHWARZ Afp

"Jedina stvar koju ću danas reći o reprezentaciji je da je to tema koja me tjera da se osjećam tužno. Mislim da moramo razgovarati o tome, ali danas nije taj dan. Danas je dan slavlja, povijesni za mene."

Linker
30. travanj 2024 17:06