Diego Llorente
 JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
‘HVALA SVIMA...‘

Španjolska zvijezda opisala teške trenutke pred Euro: ‘Predsjednik me zvao dok sam se vozio u hitnoj...‘

‘Razne misli su mi kolale glavom nakon što su me odveli iz kampa. Pitao sam se kako je moguće...‘
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 12. lipanj 2021. 15:29

Španjolska je prva reprezentacija koja se suočila s modernom pošasti - koronavirusom. Šok nakon pozitivnog testa Sergia Busquetsa dodatno je pojačan kada je Diego Llorente na prvom testiranju također bio pozitivan, premda nije bio u bliskom krugu s Busquetsom. To je nagnalo Luisa Enriquea na dodatne pozive i slaganje paralelne reprezentacije, a posljednju provjeru uoči Eura s Litvom umjesto A selekcije odigrala je U21 reprezentacija. Ipak, olakšanje je došlo nakon novog testiranja poslije kojeg se pokazalo da je Llorente ipak negativan. On se vratio u reprezentativno okruženje u petak, dan nakon što su ostali reprezentatavci Furije cijepljeni.

- Želim zahvaliti svima koji su mi bili podrška, predsjednik Saveza Rubiales nazvao me je dok sam bio u vozilu hitne pomoći, nazvali su me izbornik, njegovi suradnici, suigrači, a svi mu priredili sjajan doček na povratku u reprezentaciju.

Opisao je stoper Leedsa kako se osjećao nakon pozitivnog testa.

- Prva dva dana bila su mi izuzetno komplicirana, ali važno je bilo da nisam imao nikakve simptome. Bilo mi je teško jer je postojala mogućnost da ću propustiti Euro, na kraju kada je došao negativni test bio sam iznimno sretan.

Jasno, ova priča imala je sretan kraj, ali ostavila je traga na njegovoj psihi.

- Razne misli su mi kolale kada me je hitna odvela iz kampa, jedva sam spavao, cijelo vrijeme sam razmišljao gdje sam se zarazio jer nisam bio u bliskom kontaktu s Busquetsom. Podrška koju sam dobio od obitelji i supruge puno mi je pomogla. Virus je još oko nas i sada vidim kako je to teško.

Tijekom izbivanja iz reprezentativnog kampa nije zapostavio trening.

- Srećom da sam iz Madrida, a kod kuće imam sve potrebno za treniranje, traku za trčanje, teretanu... Hoću li se cijepiti? Da, ali nismo još zakazali datum zbog mogućih nuspojava.

Okrenuo se Llorente i onome što čeka Španjolsku.

- Svi koji su se plasirali na turnir imaju kvalitetu i ja poštujem svakoga, no mi se ne smijemo zamarati tko nam je suparnik, nego svojom igrom dolaziti do pozitivnog rezultata iskoristivši nedostatke suparnika.

Španjolska će prvu utakmicu igrati u ponedjeljak protiv Švedske u Sevilli.

Linker
18. svibanj 2024 15:05