JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Jose Breton/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia
ODLIČAN START

Španjolske nogometašice pobjedom otvorile Svjetsko prvenstvo, postigle su tri gola u šest minuta

Španjolska je u prvom poluvremenu mogla zabiti i četvrti pogodak
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 21. srpanj 2023. 12:10

Španjolske nogometašice otvorile su Svjetsko prvenstvo u Australiji i Novom Zelandu pobjedom 3-0 protiv Kostarike u susretu 1. kola C skupine. Španjolke su pobjedu osigurale postigavši tri gola u razmaku od svega šest minuta.

Valerija Del Campo je u 21. minuti zatresla vlastitu mrežu, dvije minute kasnije Aitana Bonmati je postigla drugi gol, da bi Esther Gonzalez u 27. minuti postavila konačnih 3-0. Španjolska je u prvom poluvremenu mogla zabiti i četvrti pogodak, međutim Jenifer Hermoso u 34. minuti nije uspjela realizirati jedanaesterac, njezin udarac obranila je Daniele Solere.

U drugom susretu iz ove skupine u subotu se sastaju Japan i Zambija.

U ranije odigranom susretu Švicarska je u Dunedinu pobijedila Filipine s 2-0. Golove za švicarsku vrstu zabile su Ramona Bachmann (45) i Seraina Piubel (64).

U jučer odigranom susretu iz A skupine ekipa Novog Zelanda je porazila Norvešku s 1-0 golom Hannah Wilkinson u 48. minuti. Nakon prvog kola na ljestvici skupine vode Novi Zeland i Švicarska s po tri boda.

U susretu iz B skupine Nigerija i Kanada su u petak Melbourneu odigrale bez golova. Kanađanke su u 50. minuti imale jedanaesterac, no Chiamaka Nnadozie je obranila udarac Christine Sinclair. Duboko u sudačkoj nadoknadi Nigerija je ostala s igračicom manje nakon što je isključena Deborah Abiodun.

U četvrtak je u prvom susretu iz B skupine Australija pobijedila Irsku s 1-0 i vodi na ljestvici.

Linker
10. svibanj 2024 16:56