FRANCK FIFE Afp
NE ODUSTAJU

‘Španjolske nogometašice spremne su nastaviti s bojkotom reprezentacije‘

Odbile su igrati za reprezentaciju sve dok ne dođe do promjena u rukovodstvu i stilu RFEF-a
Piše: HinaObjavljeno: 15. rujan 2023. 11:43

Španjolske nogometašice spremne su nastaviti s bojkotom reprezentacije unatoč rekonstrukciji u Španjolskom nogometnom savezu do koje je došlo nakon što je predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales u usta poljubio igračicu Jenni Hermoso, izvijestila je u petak radio postaja Cadena SER, pozivajući se na neimenovani izvor.

Rubiales će se pojaviti pred sucem u petak zbog optužbe koju je protiv njega podnijela Hermoso jer ju je, protiv njene volje, poljubio u usta nakon pobjede nad Engleskom u finalu Svjetskog prvenstva za nogometašice 20. kolovoza.

No, Rubiales (46) i dalje tvrdi da je poljubac bio obostran i sporazuman. Nakon tjedana opiranja pozivima da odstupi s mjesta predsjednika Kraljevskog španjolskog nogometnog saveza (RFEF), Rubiales, kojeg je FIFA već suspendirala, konačno je dao ostavku 10. rujna.

Španjolskih 87 najboljih nogometašica, uključujući 23 koje su nastupile na SP-u u Australiji i na Novom Zelandu, odbile su igrati za reprezentaciju sve dok ne dođe do promjena u rukovodstvu i stilu RFEF-a.

RFEF je otad smijenio trenera ženske momčadi Jorgea Vildu, umjesto njega kao prvu ženu na čelo imenovavši njegovu pomoćnicu Montse Tome.

Linker
06. prosinac 2023 22:00