POKAZAO ŠTO ZNA

Španjolski mediji zadovoljni igrom Modrića u El Clasicu, a navijači Reala - oduševljeni!

Piše: Maja RadmanObjavljeno: 03. ožujak 2013. 23:15

Luka Modrić konačno je startao u El Clasicu. Time je naš reprezentativac nanizao tri uzastopne utakmice u prvom sastavu na Bernabeuu, propustio je samo Rayo Vallecano, no zbog sankcije. Realov trener Jose Mourinho u zadnje vrijeme već izgubljeno prvenstvo koristi kao poligon za ispitivanje, što pogoduje Lukinom ulasku u sastav, ali ne uvijek i igri, kao ove subote protiv Barcelone u kojoj je trener odlučio ne dopustiti Barceloni da se razigra tako da je i vlastitim kreativnim igračima kao što je Luka odrezao krila.

Mediji se malo bave slikom koju je ostavio, iako je ovo bila jedna od najboljih utakmica koju je odigrao u Realovom dresu. Priznaju mu, međutim, talent koji je došao do izražaja u drugom poluvremenu, za razliku od početka utakmice kad mu je “trebalo vremena da krene”. Marca ga ocjenjuje dobrom šesticom ( Ronaldo 7, Sergio Ramos 7,5), a i većina čitatelja ga ocjenjuje između 6 i 7.

“Jako je kvalitetan”, piše njen novinar iako mu u kronici ne daje mnogo prostora premda je asistirao Ramosu za gol nakon što je u prvom dijelu centrirao Morati koji nije iskoristio priliku za pogodak.

Zato mu navijači odaju poštovanje. Na nekoliko stranica koje okupljaju navijače Reala mogu se pročitati jako dobre recenzije njegove igre u Clasicu.

“Njegove brojke ne daju mjesta zabuni: 86% točnih dodavanja, senzacionalna asistencija Moratiju, korner za definitivnih 2:1 Sergia Ramosa, četiri lopte iza leđa igrača Barcelone koja su završila kao prilika za gol. I u obrani Modrić je predstavljao zid za napad Barce. Luka, usprkos prividnoj fizičkoj slabosti, uz Pepea je izborio najviše lopti (po osam), a tijekom cijele utakmice je izgubio samo jednu loptu. Na trenutke, Modrić je postajao vođa momčadi. U presudnom dijelu sezone Modrić je stupio na čelo, proigrao i otresao je s leđa cijenu koja je za njega plaćena. Sjajna vijest za Real Madrid”, sukus je članaka autora kojima kao i većini navijača na stadionu nije promakla sjajna Modrićeva partija, za razliku od velikih, službenih medija koji se očigledno rukovode drugačijim kriterijima ili interesima.

Linker
27. travanj 2024 23:59