Angel Rivero/Marca/Sipa Press/Profimedia
KONSTANTNI PRIHODI

Specijalizirani portal procijenio bogatstvo Davora Šukera. Evo koliko je zaradio bivši šef hrvatskog nogometa

Šukeru je prije nekoliko mjeseci istekao mandat u Izvršnom odboru Uefe i otada ga nema u javnosti
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 11. svibanj 2023. 14:05

Davora Šukera već neko vrijeme nema u javnosti, zapravo još otkako je u srpnju 2021. napustio funkciju prvog čovjeka hrvatskog nogometa, a sada je specijalizirana internetska stranica Caknowledge zavirila u njegov račun.

Caknowledge je specijaliziran za procjenu neto vrijednosti javnih osoba, a ukupno bogatstvo Zlatne kopačke Svjetskog prvenstva 1998. i najboljeg strijelca u povijesti hrvatskog nogometa procijenila je na 15 milijuna dolara. Njegovi godišnji prihodi, nadalje tvrde, nešto su veći od milijun dolara i to je konstanta posljednjih šest godina.

image
Ronald Goršić/Cropix

"Njegovo se bogatstvo procjenjuje na 15 milijuna dolara zahvaljujući unosnim ugovorima s klubovima kao što su Sevilla, Real i Arsenal tijekom najboljih igračkih godina te raznih ugovora s tvrtkama poput Adidasa", navedeno je u tekstu Caknowledgea.

Šuker je na čelu Hrvatskog nogometnog saveza bio devet godina, a prije nekoliko mjeseci istekao mu je mandat u Izvršnom odboru Uefe. Otad se gotovo uopće ne oglašava o zbivanjima u hrvatskom nogometu.

Linker
18. travanj 2024 08:22