CROPIX
DVOBOJ U PULI

SPEKTAKL U ARENI: PO PRVI SE PUT U DREVNOM AMFITEATRU IGRAO NOGOMET Legende Vatrenih i Bayerna oduševile nazočne: 'Ovo je veličanstveno'

Piše: HinaObjavljeno: 09. srpanj 2019. 01:27

Legende minhenskog Bayerna i hrvatske nogometne reprezentacije koja je 1998. godine osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj odmjerile su snage u ponedjeljak navečer u pulskoj Areni u sklopu spektakularnog programa kojeg je pripremila Turistička zajednica Istarske županije.

Antički amfiteatar je tako prvi put postao nogometno borilište, ili preciznije, zbog nedostatka prostora - malonogometno. Riječ je o nogometnom revijalnom spektaklu, u kojem je rezultat u drugom planu, osmišljenom u sklopu ugovora o strateškom partnerstvu Turističke zajednice Istre i moćnog bavarskog kluba koji je i ove sezone, pod ravnanjem hrvatskog stručnjaka Nike Kovača, osvojio naslov prvaka Njemačke.

Pula, 080719.
Arena prije utakmice Vatrenih protiv Bayerna.
Foto: CROPIX
CROPIX

Za ovu priliku u parteru Arene postavljen je travnati malonogometni teren veličine 40 x 20 metara. "Ovo je prekrasno i nešto veličanstveno te odlična promocija za Pulu, Istru i cijelu Hrvatsku. Dokaz je to kako je Istra i u takvim projektima predvodnica hrvatskog turizma", poručio je ministar turizma Gari Cappelli koji je izveo početni udarac u prvom polufinalnom dvoboju.

Direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević novinarima je kazao kako ovo partnerstvo s jednim od najpoznatijih i najuspješnijih nogometnih klubova na svijetu Istri daje prigodu suradnje na devet velikih projekata u marketinškom smislu na godišnjoj razini.

“Obilježavanje prve godine suradnje okrunjeno je na najbolji mogući način, dvobojem legendi 'vatrenih' i Bayerna u pulskoj Areni i to dokazuje ozbiljnost ove suradnje”, izjavio je Ivošević, dodavši kako je “Njemačka jedno od najznačajnijih emitivnih tržišta za Hrvatsku, odnosno Istru, te kako vjeruje da ovaj projekt predstavlja vrhunac svih dosadašnjih marketinških aktivnosti te simbolizira jedan od novih načina i modela prezentacije Istre kao turističke destinacije.

Pula, 080719.
Arena prije utakmice Vatrenih protiv Bayerna.
Foto: CROPIX
CROPIX

Slavio Bayern iz 1990.!

Legendarna momčad Bayerna iz 1990. pobjednik je revijalnog malonogometnog turnira koji je u ponedjeljak navečer odigran u jedinstvenom ambijentu pulske Arene pred oko tri tisuće gledatelja. Bavarci su u finalnom susretu pobijedili momčad "brončanih vatrenih" iz 1998. godine rezultatom 3:2, a za ovu je prigodu hrvatsku vrstu vodio legendarni hrvatski nogometni djelatnik i dužnosnik te dugogodišnji tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, dok su nastupili Mrmić, Vugrinec, Kozniku, Neretljak, Vranješ, Šerić i Vukojević. Susret za treće mjesto između Bayerna iz 2000. godine te hrvatske reprezentacije koju je vodio Zlatko Kranjčar završen je bez pobjednika 5:5. Za "vatrene" su među ostalim nastupili Pletikosa, Cvitanović, Klasnić, Šimić, Šimunić i drugi.

Nakon što je prije nekoliko godina svijet obišla slika prve hokejaške utakmice u povijesti koja je odigrana u jedinstvenoj scenografiji koju pruža drevni Vespazijanov amfiteatar, a zatim prošlog ljeta i spektakularna razglednica s 14 tisuća vatrenih navijača koji su u njoj pratili finale Svjetskog nogometnog prvenstva, popularna pulska Arena će bez sumnje ponovno biti vijest na svim kontinentima zahvaljujući ovom nogometnom događaju.

Legende münchenskog Bayerna i legendarni Vatreni koji su 1998. godine osvojili treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj do zadnjeg su mjesta napunili sinoć tribine Amfiteatra, te pokazali da usprkos dugogodišnjoj mirovini vještina i umijeće baratanjem loptom ne blijedi.

Pula, 080719.
Arena prije utakmice Vatrenih protiv Bayerna.
Foto: CROPIX
CROPIX

Linker
22. lipanj 2024 09:21