JAKOV PRKIC/CROPIX Cropix
BORBA ZA VIŠI RANG

Split izbačen u treću ligu, HOO sve poništio: HNS donosi novu odluku o povratku kluba u Drugu HNL?

HOO ističe kako tijelo za licenciranje nije točno primijenilo materijalno pravo iz Pravilinika
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. kolovoz 2021. 21:22

Hrvatski olimpijski odbor donio je odluku koja ide Splitu u korist i prema svim kriterijima klub iz Parka mladeži trebao bi igrati Drugu ligu jer je na terenu prošle sezone izborio treće mjesto koje ga je vodilo u kvalifikacije, no zbog nedobivanja licence, nije dobio to pravo, stoji na službenoj stranici RNK Splita.

Međutim, sada je žalbena komisija Hrvatskoga olimpijskoga odbora donijela odluku u kojoj usvaja zahtjev Predlagatelja (RNK Splita) te se ukida odluka Žalbenog tijela za licenciranje HNS-a te je predmet ponovno vraćen na odlučivanje. Po svemu sudeći, jedina logična odluka bila bi da se RNK Split uvrsti u Drugu ligu koja počinje ovog vikenda.

HOO je istaknuo kako Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a nije točno primijenilo materijalno pravo iz Pravilinika. Tako su potvrdili da je jedini sporni kriterij pod nazivom F03 zbog kojeg klub nije mogao dobiti licencu prema njihovom gledištu ispunjen jer je ‘nesporno da je pravomoćnim rješenjem Trgovačkog suda u Splitu pos.br.St-575/2019-133 prihvaćen Plan restrukturiranja i Predstečajni sporazum zaključen između RNK Split s.d.d. i svih njegovih vjerovnika, među kojima su i igrači Predlagatelja’.

Odluka HOO-a donešena 19.7.2021., a RNK Split tvrdi kako ju je službeno zaprimio 10. kolovoza, par dana prije početka Druge HNL.

Linker
16. travanj 2024 18:17