AP
POGLEDAJTE GOLOVE

Spursi na krilima Balea i dalje pušu za vratom vodećima, festival promašaja Arsenala

Arsenal je uputio 11 udaraca u okvir gola (ukupno 26), ali vratar Wolvesa Hennessey branio je čuda. Imali su Topnici i čak 73 posto loptu u svojim nogama
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. prosinac 2011. 19:56

Tottenham je pobijedio na gostovanju u Norwichu (2:0) i učvrstio se na trećem mjestu ljestvice Premiershipa s četiri boda više i utakmicom manje od četvrtoplasiranog Chelseaja. Dvostruki je strijelac bio Gareth Bale, koji je veliku dominaciju Spursa pretvorio u 12. pobjedu u posljednjih 16 utakmica.

Inače, Luka Modrić odigrao je 90 minuta za Tottenham i uz strijelca Balea te raspoloženog Adebayora bio apsolutno najbolji igrač Spursa. Osim što je sjajno proigrao Balea kod drugoga pogotka, a Velšanin akciju završio solo prodorom, Modrić je u Xavijevoj maniri odlično dijelio lopte, teško se sjetiti ijedne pogrešno dodane. Imao je i jednu odličnu priliku, na dobro Adebayorovo dodavanje loše je pucao s 12-13 metara. Niko Kranjčar odigrao je zadnjih pet minuta, ušao je u igru umjesto van der Vaarta, dok Vedran Ćorluka nije bio među 18 Spursa.



Clip - norwich v tottenham by motifoot

Nogometaši Arsenala odigrali su skromnih 1-1 s Wolverhamptonom na svom Emiratesu u 18. kolu Premiershipa. Malo je tko mogao očekivati da će gosti ostati neporaženi u ovoj utakmici, pogotovo nakon vodećeg pogotka Arsenala već u 8. minuti. Benayoun je gurnuo u prostor loptu za Gervinha, koji je zaobišao gostujućeg vratara Hennesseya, a potom je lijevom nogom bez problema poentirao za 1-0.



Clip - norwich v tottenham0-2 by motifoot

Ipak, gosti su izjednačili u 38. minuti, kada je Steven Fletcher jednu odbijenu loptu glavom proslijedio u mrežu za, pokazalo se, konačnih 1-1.



Άρσεναλ - Γουλβς (το 1-0) by MotionCrew

Robin van Persie, vodeći strijelac prvenstva sa 16 pogodaka, nije iskoristio niti jednu od mnogih šansi na utakmici. Zasluge za to pripadaju i raspoloženom vrataru Wolverhamptona Wayneu Hennesseyju. Gosti su od 75. minute igrali bez isključenog srpskog veznjaka Nenada Milijaša, koji je dobio izravni crveni karton zbog grubog prekršaja na Arteti.



Arsenal 1 - 1 Wolverhampton by Anatolly7

Arsenal je uputio 11 udaraca u okvir gola (ukupno 26), gosti samo jedan (ukupno šest). Imali su ''topnici'' 73 posto loptu u svojim nogama, no, sve to je slaba utjeha menadžeru Arseneu Wengeru i njegovim igračima, kada su utržili samo jedan bod.

Arsenal je propustio eventualnom pobjedom preskočiti Chelsea na četvrtom mjestu na ljestvici. Ovako za njime zaostaje jedan bod, za Tottenhamom dva, a za vodećim dvojcem, Manchester Cityjem i Manchester Unitedom, 12 bodova.

Premiership, 18. kolo:

Arsenal – Wilverhampton 1-1 (Gervinho 8 / Fletcher 38)

Swansea – QPR 1-1 (Graham 14 / Mackie 58)

Norwich – Tottenham 0-2 (Bale 55, 67)

Redoslijed: 1. Manchester City 45, 2. Manchester United 45, 3. Tottenham 38 (-1), 4. Chelsea 34, 5. Arsenal 33, 6. Liverpool 31...

Linker
22. rujan 2024 11:40