FRANK HOERMANN/SVEN SIMON
JAKE OPTUŽBE

Sramotni incident u Bayernu poprimio novu dimenziju: ‘Udružili su se prljavim lažima, ovo je totalno ludilo‘

‘I to da je moj igrač kažnjen s 500 tisuća eura također je laž‘
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 06. kolovoz 2023. 11:20

Sadio Mane u Bayernu se zadržao samo godinu dana. Senegalski reprezentativac najavljivan je kao veliko pojačanje, i njegove igre u bavarskom klubu bile su pristojne, sve do prekretnice koja se dogodila oko utakmice Lige prvaka s Manchester Cityjem.

Toga dana u medijima je izašla priča sramotnog incidenta - fizičkog obračuna između Manea i klupskog kolege Leroya Sanea, prema kojoj se navodi da je Mane taj koji je zamahnuo prema svojem suigraču i samim time napravio buku u svlačionici.

Mane je u nedavnom transferu napustio Bayern za saudijski Al Nassr, pa je sad njegova PR služba odlučila konačno komentirati tadašnji incident.

Maneova osoba zadužena za PR, Bacary Cisse, tvrdi da su Bayern i Sane rasistički vrijeđali njegovog klijenta koji je jedina žrtva.

- Svatko tko ima dovoljno znanja o europskom nogometu zna da je Leroy Sane vrlo arogantna osoba, dok je Sadio Mane prilično miran i prizeman tip. To je pokazao gdje god je igrao, dok je Sane više puta prelazio granicu – rekao je Cisse.

- Puno pogrešnih stvari o tome što se dogodilo se rečeno. Prljave stvari izašle su iz njemačkih medija, koji su se udružili sa Saneom protiv Manea. Napisali su da je Mane kažnjen s 500 tisuća eura zbog incidenta što je laž.

Cisse je nastavio s objašnjenjem, u kojem navodi da čelnici Bayerna zajedno s nekim igračima nisu trpjeli Manea zbog boje kože.

- Leroy Sane se ispričao Maneu nakon incidenta, zašto? Znao je da je on taj koji zaj***, a ne Mane. Čak je govorio drugim igračima da je poslao Maneu poruku i da mu kažu da odgovori. Sadio je na kraju odgovorio i prihvatio ispriku, ali je rekao Saneu da se to više ne smije dogoditi.

- Sane je rasistički vrijeđao Manea. Ne mogu ići u detalje, ali sam zato prije rekao da je bilo dosta nezahvalnosti Bayerna. Totalno ludilo. Boja kože Sadia Manea nije zasmetala samo Leroyu Saneu, već i čelnicima Bayerna, koji nisu razumjeli zašto su morali platiti toliko novca takvom tipu - rekao je Cisse.

Incident je krenuo nakon što su igrači Bayerna poraženi u četvrtfinalu Lige prvaka od Manchester Cityja rezultatom 3:0.

"Mane i Sane su se posvađali u svlačionici nakon poraza od Manchester Cityja. Mane je prišao Saneu nezadovoljan načinom na koji je govorio i udario ga šakom u usnicu. Ostali igrači su morali intervenirati", pisao je tada Bild.

Linker
08. svibanj 2024 03:10