DENIS LOVROVIC Afp
PRIJETI LI NAM KRIZA?

‘Srbi kojima smo uzor imaju bolje uvjete od Hrvatske. Pa to je sramotno, slušam iste priče 25 godina‘

‘Ulaznica nema, sve ide političarima, majstori, sagradite nešto kada se toliko želite slikati‘
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 08. travanj 2023. 11:29

Aktualni trener Gorice Željko Sopić (48) dao je veliki intervju za Gol.hr gdje se osvrnuo na brojna goruća pitanja hrvatskog nogometa, a između ostalog dotaknuo se problema koji čekaju Vatrene u budućnosti.

Prijeti li hrvatskoj reprezentaciji doista kvalitativna kriza za pet-šest godina, kada scenu napuste trenutačni nositelji igre?

- Na temelju čega smo bili drugi i treći na svijetu? Kada pogledate stadione i akademije, to je sramotno. Strašno je gdje naša djeca treniraju. Preko 90 posto naše djece tek s 19 godina vide pravu travu - započeo je Sopić koji je ranije u svojoj trenerskoj karijeri bio u službi Dinama gdje je vodio drugu momčad, a kasnije djelovao i kao pomoćnik Ivajla Peteva te kratko i u ulozi glavnog trenera nakon čega je kratko vodio drugu momčad Al Aina odnosno seniore azerbajdžanskog Sabaha. Svugdje, smatra, uvjeti su bolji nego u domovini dvostrukih brončanih i jednom srebrnih Vatrenih. Kako kaže, proces izgradnje infrastrukture traje predugo.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

- HNS je sada nešto krenuo graditi, ali ovo je 2023. Pa, ja slušam iste priče od 1998. Najvažnije je da kada reprezentacije igra finale ili polufinale da za obične ljude nema ulaznica. Političari su sve pobrali. Majstori, pa dajte nam nešto sagradite kada se želite toliko slikati - dodaje trener koji smatra kako izbornik Zlatko Dalić izvlači maksimum iz reprezentacije koja nema svoju bazu. Smatra kako je Hrvatska država koja najmanje ulaže, a uspijeva imati tako odlične rezultate u nogometu bez da u državi ima adekvatan stadion.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

- Žalosno je da imamo jedan stadion, to je Rujevica, a i to je privatna inicijativa. Poljud treba ići u rekonstrukciju, Maksimir je neupotrebljiv. Dinamo treba novi stadion i zaslužuje ga - na temu stadiona i infrastrukture vezane uz hrvatski sport, Sopić se osvrnuo na naše susjede koji uživaju u boljim uvjetima.

- Ne znam jesu li ljudi svjesni da sve zemlje oko nas imaju bogate stadione i njihovu unutrašnjost. Mađarska nemjerljivo bolju od nas, čak i Srbi, kojima smo mi uzori, imaju bolje uvjete. Slovenija...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 08:49