Lazar Samardžić u dresu mlade njemačke reprezentacije (desno)

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
‘NIJE DVOJIO‘

Srbi se pohvalili da su ‘ukrali‘ njemačkog reprezentativca, oglasio se i izbornik: ‘Izabrao je Srbiju‘

‘Posjeduje potencijal i kvalitete. Ima sjajnu lijevu nogu i pregled igre‘, opisao ga je Piksi
Piše: SNObjavljeno: 19. rujan 2022. 13:53

Izbornik srpske nogometne reprezentacije Dragan Stojković objavio je popis za nadolazeće akcije u Ligi nacija, odnosno okršaje sa Švedskom i Norveškom. Pozvao je tom prigodom dvojicu debitanata, Srđana Babića i Stefana Mitrovića, a otkriveno je i da je razgovarao te pridobio mladog reprezentativca Njemačke Lazara Samardžića.

Samardžić je bivši igrač Leipziga koji od 2021. godine nosi dres Udinesea. Riječ je o napadački orijentiranom veznjaku koji zna zaigrati i na lijevom krilu. Ima 20 godina i postojale su najave da bi u budućnosti mogao navući i dres njemačke A vrste, ali na kraju je dogovoreno da zaigra za naše susjede. No, kako je otkrio Piksi, tek od idućeg ciklusa.

"Bio sam u Milanu da bih gledao Samardžića, a ne Krunića. Imali smo jedan telefonski razgovor početkom rujna u kojem sam mu objasnio svoje namjere i želje. Primijetio sam da nije bilo dvojbe oko toga hoće li zaigrati za Njemačku ili Srbiju i naravno da se odlučio za Srbiju. Dogovor je takav da u sljedećem ciklusu, a to je ožujak, i ako nastavi s dobrim igrama, debitira za Srbiju i bude na popisu. Posjeduje potencijal i kvalitete. Ima sjajnu lijevu nogu i pregled igre", otkrio je Stojković prema pisanju Mondo.rs portala.

Samardžić je dosad u dresu Udinesea upisao 31 nastup, četiri pogotka i tri asistencije za ukupno 858 minuta provedenih na travnjaku. Za njemačku U-21 reprezentaciju debitirao je u lipnju ove godine, a prije toga je igrao i za mlađe selekcije ove države.

Linker
18. svibanj 2024 14:50