Huligani Zagreb
 SCREENSHOT
‘BALKAN U ŠOKU‘

Srbi šokirani neredima u Zagrebu! ‘Huligani rasturili cijeli jedan kvart, a uskoro bi mogli i u Beograd‘

U utorak navečer je u Dubravi došlo do okršaja između pripadnika Bad Blue Boysa i poljskih navijača
Piše: SNObjavljeno: 04. kolovoz 2021. 07:35

Dinamo i poljska Legija u srijedu igraju utamicu 3. pretkola Lige prvaka, a sam uvod u utakmicu bio je žestok. Naime, u utorak navečer došlo je do velikog okršaja između BBB-a i navijača varšavske Legije, a vijest o sukobima vrlo brzo prenijeli su i susjedi iz Srbije.

Podsjećamo, ukoliko Dinamo prođe Poljake, mogao bi snage odmjerti s Crvenom zvezdom koja u svojoj prvoj utakmici nije uspijela svladati Šerif i Tiraspola (1:1) te će imati dosta posla u uzvratnom susretu. Mediji u Srbiji ističu kako je u Zagrebu došlo do okršaja 200-tinjak navijača Legije i zagrebačkog Dinama te kako je u glavnom gradu Hrvatske vladalo 'ratno stanje'.

Sportblic donosi vijest pod naslovom 'Cijeli Balkan u šoku! U Zagreb stiglo 50 punih autobusa poljskih huligana, odmah su počeli neviđeni obračuni' te ističe kako bi BBB-i ili Poljaci, ukoliko Zvezda izbori playoff rundu Lige prvaka, 'uskoro mogli doći i u Beograd'. S druge strane Kurir piše o tome kako je 'Zagreb gorio' te kako je 'više stotina huligana rasturilo jedan kvart'.

Valja istaknuti kako su policijski službenici bili prisutni od samog početka te su spriječili mogući veći sukob, a prema za sada prikupljenim informacijama nema ozlijeđenih.

Utvrđivanje okolnosti događaja i policijsko postupanje je u tijeku. Prema pisanju medija i izjavama svjedoka, navijači su sa sobom imali letve, palice, uzimali su stolice s terasa kafića i gađali se s njima.

Manja se grupa sukobila na jednom od obližnjih parkirališta, te se su jedni na druge bacali baklje, a zatim i kamenje. Bio je to zaista krvavi uvod u večerašnji ogled dviju momčadi.

Linker
08. svibanj 2024 14:10