afp
TURCI NA BERNABEUU

Srcedrapajući susreti Sneijdera i Drogbe s Mourinhom, Modrić na klupi

Mourinho je protiv Zaragoze odmorio Özila, Di Maríju, Alonsa i Khediru, implicitno dajući do znanja tko će biti njegov pick za okršaj s Turcima
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 03. travanj 2013. 13:02

Srcedrapajući susreti s bivšim igračima Didierom Drogbom i Wesleyjem Sneijderom, koji su se u Istanbulu rastapali od nostalgije kada im je došao u posjet, neće Joséu Mourinhu omesti glavni ovosezonski projekt, a to je lov na Decimu.

Godinama sanjani deseti naslov u Ligi prvaka za Real sada izgleda nekako najdohvatljivije, pogotovo nakon što ih je ždrijeb počastio zbog izbacivanja Manchester Uniteda. Galatasaray možda gradi tursku veziju Galacticósa, ali njihova je kuća tek dobila temelj i ne može se mjeriti s vilom čije ključeve drži The Special One. Potpuno odmorni i kompletni, Mourinhovi puleni na Bernabéuu traže veliki kapital uoči uzvrata.

Iker na klupi

- Napadat ćemo ih non-stop jer nam takva igra odgovara. I Galatasaray voli napadati, što je odlično, budući da su nam šanse za pobjedu veće protiv suparnika koji voli igrati jedan na jedan - najavio je Cristiano Ronaldo.

Portugalac će se na terenu nadmetati s igračem koji mu je na čelu ljestvice strijelaca prije četvrtfinalnih utakmica pravio društvo. On i Burak Yilmaz zabili su u Ligi prvaka svaki po osam golova.

- Miran sam, ne opterećuju me statistike i redoslijedi. Znam samo da ću biti potpuno fokusiran na svoj posao. Svima nam je osvajanje Lige prvaka trenutno najvažnija okupacija - dodaje CR7.

Mourinho je protiv Zaragoze odmorio Özila, Di Maríju, Alonsa i Khediru, implicitno dajući do znanja tko će biti njegov pick za okršaj s Turcima. Klupski kroničari pišu kako svlačionica izgara od želje za europskim naslovom, a jedini mrmljavac u njoj je Iker Casillas, koji se od predvodnika Mourinhove oporbe polako pretvara u usamljenog odmetnika. Novu je knedlu progutao nakon što je trener poručio da će Diego López do kraja sezone biti prvi vratar, a Casillas „možda dobije priliku“ protiv - Levantea.

Premije samo za naslov

Manje razočarano djeluje Pepe, kojemu je mjesto u prvih 11 trajno preoteo Varane. Poručio je kako je spreman na bilo koju ulogu u momčadi i bezuvjetno će učiniti sve što mu trener kaže.

Dok Mourinho u prvenstvu odmara, Fatih Terim u mnogo je nezahvalnijoj poziciji jer se paralelno s Ligom prvaka bori za naslov u turskom prvenstvu. Protiv Istanbula je u subotu morao izvesti najjaču postavu i jasno je da Real u takvoj situaciji već ima „pješaka fore“. Impresivno djeluje podatak da je Galatasaray u zadnjih 18 gostujućih europskih utakmica poražen samo dvaput, kao i onaj da su slavili u dva od tri službena dvoboja protiv Reala, no Ronaldo i društvo takve će informacije dočekati hladnokrvno.

- Rekao sam svojim igračima: poštujte ih, ali nemojte se bojati. I mi smo već napravili rezultat koji zaslužuje respekt. Imamo, osim toga, snažan adut u rukama: s tandemom Drogba-Yilmaz može se mjeriti malokoji drugi - uvjeren je Terim.

Motivacijskoj misiji pridružio se predsjednik kluba Ünal Aysal, koji je svakom igraču za izbacivanje Reala obećao premiju od 25.000 eura. S druge strane, Florentino Pérez tu pobjedu, kao i onu polufinalnu, uzima zdravo za gotovo, pa će banku posjetiti samo ako kraljevski klub na Wembleyju osvoji naslov. U tom će slučaju svaki igrač Reala postati bogatiji za pola milijuna eura!

Poraz u dresu Marseillea

Dirljivi reunion s početka priče večeras će biti emotivniji za Drogbu nego za Sneijdera. Dok Nizozemac poručuje da mu je Mourinho ostao u puno boljem sjećanju nego Real kao klub, Drogba se vraća na stadion na kojem je prije 10 godina debitirao u Ligi prvaka.

- Bio sam igrač Marseillea i zabio Realu, iako smo izgubili 4-2. Nikada neću zaboraviti taj dan, bila je to jedna od prijelomnica moje karijere. Mourinho? Igrati protiv njega je kao igrati protiv vlastitog oca. U mojem srcu on ima posebno mjesto.

Linker
22. rujan 2024 13:28