TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
LISTA IGRAČA ‘BEZ ADRESE‘

Srebrnog Vatrenog može se dovesti besplatno: ‘Pamtimo ga po borbenosti, a onda se dogodila katastrofa‘

Dok čekamo zadnje vijesti mercata, Englezi su istaknuli primamljive opcije za koje ne treba odšteta
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 31. siječanj 2023. 14:32

I dok iščekujemo posljednje vijesti zimskog prijelaznog roka, a koji bi mogao rezultirati i rekordnim poslovanjima ostvare li se Chelseaju ambicije oko Enza Fernandeza, engleski mediji pozabavili su se imenima za koje nije potrebno izdvajati velike svote. Štoviše, budući da se radi o slobodnim igračima (‘free agent‘), bilo koji klub može ih angažirati bez ikakve odštete. Daily Star objavio je listu najprimamljivijih besplatnih opcija, a među nekolicinom imena istaknuli su i srebrnog Vatrenog.

Šime Vrsaljko je bez kluba otkad je sporazumno raskinuo ugovor s Olympiakosom. U redove grčkog bivši reprezentativac Hrvatske stigao je iz Atletico Madrida, inicijalni dogovor podrazumijevao je trogodišnji angažman, ali nakon samo pet mjeseci Vrsaljko je raskrstio s Olympiacosom.

- Navijači Atletico Madrida i Hrvatske uvijek će ga pamtiti po borbenim nastupima u La Ligi, Ligi prvaka i Svjetskom prvenstvu. Nažalost, prelazak u Olympiacos pokazao se kao katastrofa. S 31 godinom još uvijek ima što ponuditi, pa makar i u vidu rezervne opcije na desnom beku - prosudio je Daily Star na spomen bivšeg Vatrenog.

image

Šime Vrsaljko u dresu Atletico Madrida protiv Viniciusa Juniora

GABRIEL BOUYS Afp

Iduća destinacija? Trenutno je potpuno nepoznata, u medijima diljem Europe nema ni traga ni glasa o novom izazovu za Vrsaljka. No, treba napomenuti da Riječanin može potpisati za novi klub i nakon završetka zimskog prijelaznog roka, jer za igrače bez klubova ne vrijede standardna vremenska ograničenja. Ostaje nam za vidjeti hoće li Vrsaljko do kraja sezone igdje zaigrati..

Na listi slobodnih igrača još se nalaze mnogobrojne zvijezde, a nekima od njih svojevremeno su se predviđali veliki uspjesi. Jese Rodriguez volio se nazivati nasljednikom Cristiana Ronalda dok je igrao u Real Madridu, čak si je prognozirao i borbu za Zlatnu loptu, a onda "nestao bez traga" prelaskom u Paris Saint-Germain 2016. godine.

Francuski velikan nije bio zadovoljan njegovim angažmanom i slao ga je na brojne posudbe, a turski Ankaragucu bio je njegov posljednji klub. Jese je u konačnici češće dolazio na naslovnice zbog turbulentnog života i ljubavnih nedaća, nego zbog prikazanog na terenu.

Eliaquim Mangala također je "bez adrese", premda je nekoć igrao za reprezentaciju Francuske i osvajao trofeje u Manchester Cityju. Kasnije je išao na posudbe u Valenciju i Everton, da bi ga prošlog ljeta Saint-Etienne potpisao na samo pola godine. Zato se danas bilježi kao slobodan igrač koji čeka na novu ponudu.

Tyler Beckett jedan je od istaknutih, 28 mu je godina i svojevremeno je slovio za mladu nadu Manchester Uniteda. Louis van Gaal pokušao ga je ugurati u udarni sastav, ali shvatio je da lijevi bek ne zadovoljava kriterije Crvenih vragova. Ugled je pokušao spasiti u Celticu, Nottingham Forestu, Readingu i Cincinnatiju, više uspješno nego neuspješno, stoga od početka siječnja čeka telefonski poziv.

Na Simonea Zazu ne treba podsjećati, na raznim talijanskim destinacijama pokazao se i više nego solidnim centarforom, time i zaslužio poziv reprezentacije Italije. Sada mu je 31 godina, koliko i Vrsaljku, još uvijek ima što za reći, ali prvo mora pronaći govornicu. Posljednji klub bio mu je Torino, raskinuli su ugovor prošlog ljeta, stoga bi se moglo dogoditi da Zaza čitavu sezonu provede izvan nogometnih travnjaka..

Ne zaboravimo i Filipa Bradarića, koji je bez kluba otkad je raskinuo sa saudijskim klubom Al Ahli u kolovozu prošle godine..

Linker
07. svibanj 2024 21:28