GROBARI BEZ MUNICIJE

Srna nakon Beograda: Atmosfera je bila korektna, baš su nas lijepo dočekali

Eduardo da Silva zagazio je na teren, lagano osjetio teksturu travnjaka i šest minuta kasnije - zabio. Igrala se 68. Prethodno je Darijo Srna asistirao Jadsonu za 2:0
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. studeni 2010. 10:51

Ne da se Braga! Arsenal je pao u Portugalu (2:0), pa Šahtaru niti “trica” u Beogradu još ne jamči prolaz skupine. Žilavi su Portugalci, ali vjerojatno ipak neće moći u osminu finala. Trebali bi tući ukrajinskog prvaka s četiri gola razlike na Donbass Areni. Što je previše, previše je.

Mircea Lucesu nabio je kapuljaču, lagano “škiljio”, ali unatoč kiši dobar dio utakmice stajao je pokraj aut-crte. Znao je kako izgleda “partizanski način borbe”, da treba biti strpljiv i sustavan. U prvom poluvremenu domaćin je iskoristio neke mogućnosti za upad u protivnički šesnaesterac, ali Brazilac Cleo nije realizirao poluprilike. I Mladen Krastajić je probao iz slobodnog udarca. Šahtaru je ostala lopta, ali tek jedna bolja šansa - Stepanenkova.

No, 52. minuta praktično je riješila utakmicu. Korner Jadsona, nezgrapnost Krstajića i zakucavanje - debitanta u Ligi prvaka Stepanenka.

Eduardo da Silva zagazio je na teren, lagano osjetio teksturu travnjaka i šest minuta kasnije - zabio. Igrala se 68. Prethodno je Darijo Srna asistirao Jadsonu za 2:0, a i kod Dudova gola Srna je imao prste, njegovo dodavanje aktiviralo je Wiliana koji gura pred vrata gdje hrvatski napadač utrčava i ljevom nogom puca pokraj golmana Stojkovića. U naletu s njim se i sudario, koljeno je boljelo, ali Eduardo je odigrao do kraja.

Ako je beogradska publika gladna dobrog nogometa, što se može čuti, sinoćnja predstava sigurno je nije zadovoljila. Ipak su u pitanju momčadi iz različitih kvalitativnih razreda. Čim je Šahtar stisnuo papučicu gasa, Partizan je nestao u “dimu i prašini”.

Hrvatskoj dvojac nije posebno vruće dočekan, kako su govorile neke najave. Darijo Srna nakon utakmice nam je kazao:

- Sve je bilo kako smo planirani. Po što smo došli, to smo i ostvarili. Zadovoljan sam našom prezentacijom, ali najvažniji su bodovi. Ostaje nam još uzeti jedan u posljednjem kolu da potvrdimo plasman. Atmosfera na stadionu je bila vrlo korektna. Sretan sam zbog osobnog učinka, ali i Eduardovog, odlično je što je ponovno zabio.

Žali li se na ozljedu?

- Malo je šepao nakon utakmice, radi se o udarcu u koljeno. Valjda nije ništa strašno, vidjet ćemo.

Linker
12. svibanj 2024 13:59