ČEKA OKRŠAJ S VIDOM

Srna napao Kalinića pa mu poručio: 'Želim vam sreću, bitno da se nitko nije ozlijedio!'

Što se dogodilo Dariju Srnu i Nikoli Kaliniću da se usred Ukrajine zamalo potuku nakon polufinalne utakmice ukrajinskog kupa, teško je reći, ali dan poslije kapetan Vatrenih nije o okršaju htio progovoriti ni riječi. Tek je Kaliniću i društvu pomirljivo poželio sreću u finalu Europske lige.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 21. svibanj 2015. 14:40

Kalinićev Dnjipro će 27. svibnja u Varšavi igrati finale Lige prvaka protiv Seville, ali zato mu je izmaklo finale ukrajinskog kupa. Srna je sa svojim Šahtarom u srijedu navečer izvukao remi u Lavovu i s pobjedom u gostima u prvoj utakmici (1:0) putuje u finale na noge kijevskom Dinamu, za koji igra još jedan Vatreni na radu u Ukrajini, Domagoj Vida.

Više od utakmice, hrvatske je medije zabrinuo neobjašnjivo grub okršaj Hrvata nakon polufinalne utakmice. Na videosnimci koja je zainteresirala i Ukrajince vidi se kako agresivni Srna pokušava fizički napasti Kalu, i dok ga drže suigrači, počinje verbalni rat.

Padale su, kako doznajemo, i uvrede tipa: 'Dođi pi***, ti si nula od igrača!', a okršaj se nastavio i u tunelu i pitanje je što bi se dogodilo da bijesnog Srnu nisu doslovno odvukli u svlačionicu.

Dan poslije, pomirljivi tonovi. Kalinić se još nije oglasio, a Srna je u podužoj izjavi za Šahtarovu službenu stranicu svom Splićaninu i ostatku ekipe iz Dnjipra poželio sreću.

"Znali smo da će utakmica biti teška. Dnjipro je vrlo dobra i jaka momčad, finalist Europske lige, a mi smo u ovoj utakmici imali dosta problema. Međutim, držali smo se odlično, dobro smo napadali i zaslužili smo proći Dnjipro. Za nas je jako bitno osvojiti ukrajinski kup jer ne igramo na svom stadionu. Znate, to nije nimalo lako. Danas je publika pomogla Dnjipru, a ne Šahtaru. U Lavovu igramo već godinu dana, doveli smo ovdje i Ligu prvaka, ali nas navijači ovog grada ne podržavaju. U utakmici protiv Dinama su navijali za Dinamo. To nije nimalo lijepo d njih iako smo to donekle i očekivali. Siguran sam da bi nas mnogi gradovi u Ukrajini primili s dobrodošlicom, ali nema veze. Ovo je period kada naš klub i navijači moraju izdržati i nadamo se da će sve ispasti dobro", rekao je Srna pa prokomentirao utakmicu:

"Igrao se otvoreni nogomet. Bilo je evidentno da je momčad Dnjipra bila izuzetno motivirana, a uz o su ih podržali i navijači. Međutim, mi smo zaslužili pobjedu, stvorili smo pregršt prilika, ali najvažnije je da se nitko kod Dnjipra nije ozlijedio jer ih čeka supervažna utakmica - finale Europske lige. Želim im svu sreću i da se vrate kući sa trofejom. I nas također čeka finale protiv Dinama, a to neće biti laka utakmica. Fred i Texeira neće moći igrati, ali mi ćmo se boriti do kraja", poručio je borbeni Darijo.

Linker
22. rujan 2024 21:43